ΓΔ: 2205.04 0.75% Τζίρος: 200.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης
Εξωτερικός χώρος φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στην Θεσσαλονίκη με εμφανή την πινακίδα λειτουργίας.

Νέα υπηρεσία από τον ΕΟΠΥΥ: Φάκελος Ασφάλισης Υγείας, η διαδικασία εγγραφής

Μετά από κάθε συναλλαγή σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕ.ΔΙ.) του ΕΟΠΥΥ, γίνεται αυτόματη προεγγραφή στον προσωπικό Φάκελο Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ).

Μια νέα υπηρεσία που θα διευκολύνει σημαντικά όσους λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης, έχει συμπεριληφθεί στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ) του ΕΟΠΥΥ.

Οι ασφαλισμένοι θα έχουν την δυνατότητα ενημέρωσης για την πορεία έγκρισης για Φάρμακο Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) μέσω της εξής επιλογής που έχει προστεθεί: «Παρακολούθηση Αιτήματος ΣΗΠ». Με τον τρόπο αυτό ο ασφαλισμένος θα γνωρίζει έγκαιρα αν εγκρίθηκε το ΦΥΚ που πρέπει να του χορηγηθεί χωρίς καθυστερήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας, ο ΕΟΠΥΥ -όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του- «για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, έχει προωθήσει τη χρήση του προσωπικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ). Με την χρήση του ΦΑΥ οι ασφαλισμένοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν δαπάνες υπηρεσιών υγείας που έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ και είναι καταγεγραμμένες στα Πληροφοριακά Συστήματά του. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΦΑΥ και των στοιχείων που παρέχει προς τους ασφαλισμένους, έχει τεθεί σε λειτουργία και η υπηρεσία πιστοποίησης του ασφαλισμένου, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τον τρόπο που θα προμηθευτεί τα ΦΥΚ, δηλαδή εάν επιθυμεί να τα λαμβάνει από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή από τα φαρμακεία της γειτονιάς του».

Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι πολίτες να αποκτήσουν πρόσβαση στον προσωπικό ΦΑΥ, καθώς η διαδικασία είναι απλή και αποτελεί ένα εργαλείο που επιπρόσθετα βοηθά τόσο τον ΕΟΠΥΥ όσο και τον ασφαλισμένο να εντοπίζει τυχόν χρεώσεις που έγιναν χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει για αυτές. Συγκεκριμένα μέσω του ΦΑΥ ο κάθε ασφαλισμένος έχει δυνατότητα «αυτοελέγχου» για τυχόν χρεώσεις για υπηρεσίες που δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Πώς μπορεί κάποιος να εγγραφεί στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ)

Μετά από κάθε συναλλαγή σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕ.ΔΙ.) του ΕΟΠΥΥ, προεγγράφεστε αυτόματα στον προσωπικό σας Φάκελο Ασφάλισης Υγείας, όπως εξηγεί ο Οργανισμός στην ανακοίνωσή του. «Κατόπιν, μπορείτε να δημιουργήσετε τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης (Κωδικός Χρήστη και Συνθηματικό) από την κεντρική ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ: (Εγγραφή στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας - https://eservices.eopyy.gov.gr/eApplicationInsPerson και αυτόματα να συνδεθείτε στον ΦΑΥ: https://eservices.eopyy.gov.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson/login.xhtml

Εναλλακτικά, οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν πρόσφατα επισκεφθεί οποιαδήποτε ΠΕ.ΔΙ., μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή με τους κωδικούς ΤΑΧΙSnet και τα στοιχεία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου τους στην υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης από την κεντρική ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ: (Εγγραφή στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας - https://eservices.eopyy.gov.gr/eApplicationInsPerson και λαμβάνουν μοναδικό κωδικό εγγραφής. Στη συνέχεια, όταν πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε οποιοδήποτε ιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ή σε ΠΕ.ΔΙ., με την ταυτότητα ή το διαβατήριο και τον μοναδικό κωδικό εγγραφής, ενεργοποιούν την υπηρεσία του ΦΑΥ.

Ο Φάκελος Ασφάλισης Υγείας διαρκώς εξελίσσεται με νέες δυνατότητες και υπηρεσίες χρήσιμες προς τους πολίτες και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19. Ενημερωθείτε για όλες τις νέες υπηρεσίες του ΦΑΥ από τις Οδηγίες για ασφαλισμένο:  https://eservices.eopyy.gov.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson/login.xhtml
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 15 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά, από ισραηλινό βομβαρδισμό

Τουλάχιστον 15 νεκροί από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη νότια περιοχή του Λιβάνου, παρά την ισχύουσα ανακωχή, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Εντείνονται οι επιθέσεις και διατάχθηκε εκκένωση σε περίπου 20 κοινότητες.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Εννέα νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, από ισραηλινά πλήγματα

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο νότιο Λίβανο προκάλεσαν εννέα θανάτους, ανάμεσά τους δύο παιδιά και πέντε γυναίκες, και 23 τραυματίες. Ο πρόεδρος του Λιβάνου καταδίκασε τις παραβιάσεις της εκεχειρίας από το Ισραήλ.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Προκήρυξη για 1.000 μόνιμους γιατρούς στο ΕΣΥ

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών σε όλη την Ελλάδα, με όλες τις ειδικότητες. Μέσα στο έτος προβλέπονται συνολικά 8.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ, ενισχύοντας σημαντικά το προσωπικό του.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Νέα Μονάδα Φροντίδας για αυτισμό και νευροαναπτυξιακές διαταραχές

Νέα εξειδικευμένη δομή ψυχικής υγείας για αυτισμό ιδρύεται στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο εθνικού σχεδιασμού για 40 μονάδες σε όλη τη χώρα. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και προβλέπει υπηρεσίες δωρεάν για όλους.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η διαχείριση του clawback στη συνάντηση Γεωργιάδη-Πατούλη

Συνάντηση του υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη για τα εργαστήρια και το clawback, με στόχο ελαφρύνσεις στους επαγγελματίες υγείας και διευκόλυνση της αποπληρωμής δόσεων από τον επόμενο μήνα.