ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Συνεχίζεται η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών, κανονικά η κυκλοφορία στην Αθηνών- Λαμίας

Ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου έχει καταρρεύσει, ενώ η Πυροσβεστική επιχειρεί για την πλήρη κατάσβεση, καθώς οι καπνοί είναι αρκετά τοξικοί. Βίντεο με εικόνες από την κάμερα καιρού από το Εθνικό Αστεροσκοπείο. 

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε εχθές στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει πέσει πολύ η έντασή της και υπάρχει πολύ λιγότερος καπνός. 

Ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου έχει καταρρεύσει, ενώ πλέον εκείνο που απασχολεί τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η πλήρης κατάσβεση των υλικών που συνεχίζουν να σιγοκαίγονται, ενώ παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις.

«Το συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη, έστω και σε ύφεση, και υπάρχουν ακόμα προβλήματα. Μιλάμε για δύσκολο συμβάν και πυροσβεστικά και περιβαλλοντολογικά. Πυροσβεστικά, έχουμε μεγάλη επιφάνεια, η στεγασμένη επιφάνεια του κτιρίου πρέπει να είναι περίπου 10 χιλιάδες τετραγωνικά. Από αυτά τα μισά καίγονται. Καίγονται κυρίως πλαστικά και υφάσματα. Το κτίριο είναι ασταθές, ένα μεγάλο μέρος του έχει πέσει, και υπάρχει πρόβλημα να το προσεγγίσουμε. Προσπαθούμε να μην παραμένουμε πολύ χρόνο μέσα», ανέφερε ο Χρήστος Λάμπρης, συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Αττικής, μιλώντας στο Mega.

«Είναι αρκετά δύσκολα. Οι καπνοί είναι αρκετά τοξικοί γιατί πρόκειται για πλαστικά. Μια μέριμνα δική μας, να περιορίσουμε το συμβάν και την έκλυση των καπνών όσο το δυνατόν μπορούμε πιο γρήγορα. Δεν μπορώ να πω ούτε να κάνω υποθέσεις σχετικά με το λόγο που ξεκίνησε η πυρκαγιά. Από ό,τι ξέρω ήταν κλειστό το εργοστάσιο. Μιλάμε για ένα πρώην εργοστάσιο που τώρα λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στη Μεταμόρφωση Αττικής, που είχε διακοπεί για ώρες χτες. 

Η κίνηση από χτες το βράδυ γινόταν από δύο λωρίδες για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, αλλά από τις 11.30 σήμερα δόθηκε κανονικά όλος ο οδικός άξονας, καθώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας πλέον από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Ίδια εικόνα παρουσιάζει και η πυρκαγιά σε αποθήκη στο Αιγάλεω, όπου επίσης υπήρχαν παλιά στρώματα και άλλα αντικείμενα, που χρειάζεται χρόνος μέχρι να σβήσουν, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης και συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης.

Βίντεο με εικόνες από την κάμερα καιρού στην Πεντέλη κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Αστεροσκοπείο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύεται η πυροσβεστική στην Άνδρο όπου και μαίνεται πυρκαγιά

Στην Αττική από το πρωί εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Καλύβια και Μαρκόπουλο που χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ οριοθετήθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Ασπρόπυργο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία - Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη και Κρανίδι

Στο μεταξύ χθες το βράδυ λίγο πριν τις 11 ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστι της Ύδρας. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα, 5 εθελοντές και ένα ελικόπτερο.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση βρέθηκε πλέον η πυρκαγιά στον Έβρο μετά από 16 ημέρες

Tο τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 49 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Ειδικότερα: