ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι ανηλίκων και καταστημάτων στην Ανάληψη

Η ΕΛΑΣ έλεγξε 60 ανηλίκους και 10 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Ανάληψη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο δράσης για την πρόληψη παραβατικότητας και αποτροπή κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους.

Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων και την αποτροπή κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της δράσης, ελέγχθηκαν συνολικά 60 ανήλικοι και 10 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η επιχείρηση σχεδιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης και υλοποιήθηκε από το βράδυ της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας την προσπάθεια για τον έλεγχο της παραβατικότητας στην περιοχή.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., βασικός στόχος ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδέχεται να εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας, καθώς και η αποτροπή της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών από ανήλικους.

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν στον σχεδιασμό περαιτέρω στοχευμένων αστυνομικών δράσεων σε περιοχές με αυξημένη ανήλικη παραβατικότητα. Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επισημαίνει ότι ανάλογες επιχειρησιακές ενέργειες θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της νεανικής παραβατικότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι σε ανήλικους και καταστήματα κατά της παραβατικότητας

Αστυνομικοί έλεγξαν 60 ανηλίκους και 11 καταστήματα στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου στο πλαίσιο δράσης για την πρόληψη παραβατικότητας και την αποτροπή κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 35χρονης στη Θεσσαλονίκη για διάθεση αλκοόλ σε ανηλίκους

Αστυνομικοί συνέλαβαν 35χρονη επιχειρηματία στην Καλαμαριά για διάθεση αλκοόλ σε επτά ανηλίκους. Συνολικά ελέγχθηκαν 41 παιδιά και 6 καταστήματα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παραβατικότητας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ. ενόψει γιορτών

Ενισχυμένες περιπολίες, αυξημένοι τροχονομικοί έλεγχοι και μέτρα σε αγορές και ΜΜΜ εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη ενόψει της εορταστικής περιόδου, με συστάσεις προς τους πολίτες για ασφαλείς συναλλαγές και προστασία κατοικιών.
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι σε 100 ανήλικους για παραβατικότητα Πυλαία-Χορτιάτη

Στοχευμένη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Πυλαία και Χορτιάτη για ανήλικους παραβάτες: 121 έλεγχοι, 100 ανήλικοι. Στόχος η χαρτογράφηση κινήσεων και μελλοντικές παρεμβάσεις. Οι σχετικές δράσεις θα συνεχιστούν για αποτελεσματικότερη πρόληψη.