Σε σημαντικές παρεμβάσεις συνολικού ύψους 1,6 εκατ. ευρώ προχωρά ο Δήμος Χανίων, με στόχο την αναβάθμιση πέντε αθλητικών εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων γήπεδα και γυμναστήρια. Οι εργασίες αυτές, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ανταποκρίνονται σε διαπιστωμένες φθορές και χρόνιες ανάγκες, επιδιώκοντας τη βελτίωση της ασφάλειας και των συνθηκών άθλησης για αθλητές και σωματεία.
Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα στα γήπεδα ποδοσφαίρου των Αγίων Αποστόλων και των Καθιανών, καθώς και εκτεταμένες εργασίες συντήρησης στα κλειστά γυμναστήρια Κλαδισού, Σούδας και Καμπανίου. Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για λειτουργική αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης.
Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφέρθηκε στη σημασία της αντιμετώπισης εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, τονίζοντας ότι στόχος είναι η απόδοση σύγχρονων εγκαταστάσεων στην τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανθεκτικότητα των χώρων απέναντι στα καιρικά φαινόμενα, ενώ υπογραμμίστηκε η συμβολή της Τεχνικής Υπηρεσίας και των υπηρεσιών Αθλητισμού στην προώθηση του έργου.
Στα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου θα γίνει απομάκρυνση του παλιού τάπητα, έλεγχος και επισκευή του υποστρώματος όπου χρειάζεται, καθώς και τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα σύγχρονων προδιαγραφών. Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Αλέξανδρος Κοντορινάκης, τόνισε ότι η αντικατάσταση ήταν επιτακτική ανάγκη για τους αθλητές και τα σωματεία.
Επιπλέον, ο κ. Σημανδηράκης υπενθύμισε πως μαζί με την ήδη πραγματοποιηθείσα παρέμβαση στη Μοναχή Ελιά, ο δήμος προχωρά σε τρεις αντικαταστάσεις χλοοτάπητα σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών. Η αναβάθμιση των γηπέδων συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα των σωματείων να οργανώνουν καλύτερα τη δραστηριότητά τους και των αθλητών να προπονούνται σε κατάλληλες συνθήκες.
Όσον αφορά τα κλειστά γυμναστήρια, στο Κλαδισό θα πραγματοποιηθούν ολοκληρωμένες εργασίες στεγάνωσης της οροφής, αντικατάσταση υδρορροών και χρωματισμοί σε εσωτερικά και εξωτερικά τμήματα. Στα γυμναστήρια Σούδας και Καμπανίου θα γίνει συντήρηση των ξύλινων αθλητικών δαπέδων. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, σημείωσε ότι η νέα εργολαβία επιτρέπει μια συνολική και μακροχρόνια παρέμβαση, ενώ η συνεργασία των υπηρεσιών συνέβαλε στην υπέρβαση δυσκολιών λόγω παλαιότητας των εγκαταστάσεων.
Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από το γήπεδο των Καθιανών, ενώ ο προγραμματισμός για τα υπόλοιπα γήπεδα και γυμναστήρια θα γίνει σε συνεργασία με τα σωματεία, ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στις προπονήσεις και τους αγώνες.
Όπως επισημάνθηκε κατά την υπογραφή της σύμβασης, η αξία του έργου θα αποτυπωθεί στην καθημερινότητα των αθλητών, των παιδιών και των συλλόγων που θα χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια και εμπιστοσύνη.