ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά

Πειραιάς: 38χρονος συνελήφθη για κλοπή 150 καλυμμάτων φρεατίων

Συνελήφθη 38χρονος που φέρεται να έκλεψε τουλάχιστον 150 μεταλλικά καλύμματα φρεατίων σε Πειραιά, Κερατσίνι και Δραπετσώνα. Μαζί του συνελήφθη και 46χρονος σε μάντρα scrap, όπου εντοπίστηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα.

Στη σύλληψη ενός 38χρονου που φέρεται να είχε αφαιρέσει τουλάχιστον 150 μεταλλικά καλύμματα φρεατίων όμβριων υδάτων από περιοχές του Πειραιά, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Η υπόθεση αφορά την παράνομη αφαίρεση μεταλλικών εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη φρεατίων σε κεντρικά σημεία της πόλης, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια και τη λειτουργία των υποδομών.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και ένας 46χρονος σε επιχείρηση εμπορίας παλαιών μετάλλων (scrap) στον Βοτανικό. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος μετέφερε τα κλεμμένα καλύμματα στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό τη διάλυσή τους.

Η σύλληψη του 38χρονου πραγματοποιήθηκε έπειτα από έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά.

Κατά την αστυνομική έρευνα στην επιχείρηση εμπορίας παλαιών μετάλλων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 12 κλεμμένα καλύμματα φρεατίων, ρουχισμός που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο 38χρονος κατά τη διάπραξη των κλοπών, καθώς και το όχημα με το οποίο πραγματοποιούσε τις παράνομες ενέργειες.

Στην ίδια επιχείρηση συνελήφθη ο 46χρονος, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 38χρονος φέρεται να είχε αφαιρέσει τουλάχιστον 150 μεταλλικά καλύμματα φρεατίων από δρόμους σε Πειραιά, Κερατσίνι και Δραπετσώνα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, ενώ και οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δέμα κοκαΐνης ανάλυση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στον Πειραιά – 27 κιλά κοκαΐνης

Τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις 16 Απριλίου στην Αττική για διακίνηση ναρκωτικών, με κατάσχεση 1 κιλού και 120 γρ. κοκαΐνης. Οι δράστες, δύο Έλληνες και μία αλλοδαπή, συνελήφθησαν σε περιοχές του Πειραιά.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Συλλήψεις για κλοπή και απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου

Στον Έβρο συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ο ένας για κλοπή αυτοκινήτου με κλεμμένες πινακίδες και ο άλλος για απόπειρα διάρρηξης παγκαριού σε ναό. Κατασχέθηκαν όχημα, διαρρηκτικά εργαλεία και διενεργείται προανάκριση.
Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο - 10 τραυματίες

Δέκα άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στην Οστρολέκα της Πολωνίας. Μεταξύ των τραυματιών είναι πέντε μαθητές, δύο εκπαιδευτικοί, δύο περαστικοί και ο 19χρονος δράστης που συνελήφθη. Κανείς δεν κινδυνεύει.