ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αλόννησος λιμάνι θάλασσα

Πρώην δημοτικό σχολείο στο Μπούρτζι Σκιάθου γίνεται Πολιτιστικό Κέντρο

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στην αποκατάσταση του πρώην Δημοτικού Σχολείου στη Μπούρτζι Σκιάθου, μετατρέποντάς το σε Πολιτιστικό Κέντρο, με χρηματοδότηση 2.967.000 ευρώ από το ΕΤΠΑ και το πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στην αποκατάσταση του πρώην δημοτικού σχολείου στη νησίδα Μπούρτζι της Σκιάθου και τη μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο, με την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» και συνολικό προϋπολογισμό 2.967.000 ευρώ. Το έργο αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού και ενισχύει το τουριστικό και κοινωνικό αποτύπωμα της περιοχής.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) Βορείων Σποράδων. Η παρέμβαση αφορά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιριακού συγκροτήματος που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού της Σκιάθου, προσδίδοντας νέα δυναμική στον χώρο.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την πλήρη αποκατάσταση του πρώην Δημοτικού Σχολείου, την ενίσχυση και αναδιαρρύθμιση του συνοδευτικού κτιρίου, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Μέσω των παρεμβάσεων αυτών, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό Πολιτιστικό Κέντρο, ικανό να φιλοξενεί ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Η νησίδα Μπούρτζι έχει χαρακτηριστεί ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, χάρη στο πευκόφυτο περιβάλλον της. Το κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου προστατεύεται ως έργο τέχνης και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, ενισχύοντας την ιστορική ταυτότητα της περιοχής.

Δικαιούχος του έργου είναι η διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ κύριος του έργου και φορέας λειτουργίας ορίζεται ο δήμος Σκιάθου.

Όπως επισημαίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, βασικός στόχος της παρέμβασης είναι η διάσωση, προστασία και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και ιστορικής κληρονομιάς της Σκιάθου. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το ιστορικό συγκρότημα θα αποκτήσει νέες χρήσεις, λειτουργώντας ως χώρος πολιτισμού προσβάσιμος σε κατοίκους και επισκέπτες. Επιπλέον, οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λιμάνι Βόλου αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόλος: Ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις σε Μαγνησία και Σποράδες λόγω καιρού

Ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου σε Μαγνησία και Βόρειες Σποράδες, με απόφαση του περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την ασφάλεια μαθητών και παρευρισκομένων.
Αριθμός έκτακτης ανάγκης 112
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα 112 σε Μαγνησία και Σποράδες λόγω κακοκαιρίας στον Βόλο

Μήνυμα 112 εστάλη σε Μαγνησία και Σποράδες ενόψει κακοκαιρίας την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου. Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν μετακινήσεις και να τηρούν οδηγίες αρχών.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλία αύριο και μεθαύριο

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε μέσω social media την επίσκεψή του στη Θεσσαλία τη Δευτέρα και Τρίτη, απαντώντας σε νέα από το Βόλο. Τόνισε τη σημασία της νέας γενιάς που δυσκολεύεται να ελπίζει λόγω των κυβερνητικών πολιτικών.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Συνεχής πρόοδος και βελτίωση στο νοσοκομείο Βόλου

Τα εγκαίνια των νέων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας την ενίσχυση του προσωπικού και τη συνεχή πρόοδο του νοσοκομείου.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόλος: Πυρκαγιές ξέσπασαν σε δάση Αϊβαλιώτικα και Σωρό

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο δασικές πυρκαγιές στον Βόλο, σε Αϊβαλιώτικα και Σωρό. Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα για την κατάσβεση.