ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα

Φλώρινα: Συνελήφθη 55χρονος με 390 λίτρα αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδου

Συνελήφθη 55χρονος στη Φλώρινα να μεταφέρει με Ι.Χ. 390 λίτρα ελαιόλαδο αμφιβόλου ποιότητας προς πώληση. Το όχημα εντοπίστηκε σε στοχευμένο έλεγχο, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε και αναζητείται από τις αρχές.

Σημαντική ποσότητα ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας, συνολικού όγκου περίπου 400 λίτρων, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Κ.Ε.) του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Φλώρινας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό έναν 55χρονο, ο οποίος αγνόησε σήμα στάσης και επιχείρησε να διαφύγει. Το όχημα ακινητοποιήθηκε τελικά, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του οδηγού, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε πεζός και αναζητείται.

Στον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 78 δοχεία των 5 λίτρων, τα οποία περιείχαν συνολικά 390 λίτρα ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας και αγνώστου προέλευσης.

Ο 55χρονος δεν διέθετε τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά για την αγορά του προϊόντος, ενώ δείγμα του ελαιόλαδου θα αποσταλεί στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Φλώρινας, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 37χρονου στη Φλώρινα για ένταξη σε ιταλική εγκληματική οργάνωση

Στη Φλώρινα συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ένοπλη ληστεία στην Ιταλία.
Ελληνική σημαία κυματίζει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε η πλατφόρμα μετεγκατάστασης με 10.000€ για ακριτικές περιοχές

Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση 10.000 ευρώ σε όσους μετακομίσουν μόνιμα σε ακριτικές περιοχές. Τα πρώτα 5.000 ευρώ δίνονται προκαταβολικά, χωρίς απαίτηση εργασίας, σε 10 νέες Περιφερειακές Ενότητες.
Νίκος Παπαθανάσης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

2,48 εκατ. ευρώ για νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Φλώρινα

Εγκρίθηκε η ανέγερση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρία στη Φλώρινα, προϋπολογισμού 2,48 εκατ. ευρώ, με στόχο τη βελτίωση της ζωής και της ένταξης των ωφελούμενων και τη στήριξη των οικογενειών τους.
Φορτωμένο εμπορευματοκιβώτιο πλοίο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϊόντα υψηλής αξίας ενισχύουν τις ελληνικές εξαγωγές στο Βέλγιο

Αυξάνεται η παρουσία ελληνικών προϊόντων υψηλής αξίας στο Βέλγιο, με φάρμακα και βιομηχανικά είδη να ξεχωρίζουν. Για πρώτη φορά, τα φάρμακα κατέλαβαν την πρώτη θέση στις εξαγωγές, φτάνοντας τα 100,1 εκατ. ευρώ.
Άποψη πόλης Φλώρινα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχορήγηση φοιτητικού εισιτηρίου στα ΜΜΕ Φλώρινας από τον δήμο

Ομόφωνα αποφασίστηκε η επιδότηση των καρτών απεριορίστων διαδρομών για φοιτητές της Φλώρινας. Ο δήμαρχος Β. Γιαννάκης τόνισε τη στήριξη της νέας γενιάς ως προτεραιότητα με κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Ελαιόλαδο σε φως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολυφαινόλες ελαιολάδου: Πώς επηρεάζουν τον ύπνο σύμφωνα με νέες μελέτες

Οι πολυφαινόλες του ελαιολάδου, όπως η ελαιοκανθάλη, φαίνεται να έχουν ενδιαφέρον για τον ύπνο, κυρίως μέσω αντιοξειδωτικής δράσης. Ωστόσο, τα ευρήματα σε ζώα δεν αρκούν για κλινική απόδειξη βελτίωσης του ύπνου στον άνθρωπο.