Σημαντική ποσότητα ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας, συνολικού όγκου περίπου 400 λίτρων, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Κ.Ε.) του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Φλώρινας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό έναν 55χρονο, ο οποίος αγνόησε σήμα στάσης και επιχείρησε να διαφύγει. Το όχημα ακινητοποιήθηκε τελικά, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του οδηγού, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε πεζός και αναζητείται.
Στον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 78 δοχεία των 5 λίτρων, τα οποία περιείχαν συνολικά 390 λίτρα ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας και αγνώστου προέλευσης.
Ο 55χρονος δεν διέθετε τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά για την αγορά του προϊόντος, ενώ δείγμα του ελαιόλαδου θα αποσταλεί στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.
Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Φλώρινας, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.