Σοβαρό τεχνικό πρόβλημα αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Patmos κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του από τη Σύμη προς τη Ρόδο, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου τέσσερα ναυτικά μίλια ανοιχτά της Ρόδου, όταν αντικείμενο ενεπλάκη στη δεξιά προπέλα του πλοίου.
Παρά το πρόβλημα, το «Blue Star Patmos» κατάφερε να φτάσει αυτοδύναμα στο λιμάνι της Ρόδου, χωρίς να απαιτηθεί εξωτερική συνδρομή. Στο πλοίο επέβαιναν 352 επιβάτες και 88 μέλη πληρώματος, ενώ μετέφερε επίσης 78 Ι.Χ., 28 φορτηγά και 17 δίκυκλα.
Μετά τον κατάπλου, ιδιώτης δύτης πραγματοποίησε έλεγχο στη δεξιά προπέλα, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος και να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης. Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Ρόδου, με τον απόπλου να έχει απαγορευτεί έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και η αποκατάσταση της βλάβης.
Η εταιρεία ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές ότι, λόγω του τεχνικού προβλήματος, δεν θα πραγματοποιηθούν τα σημερινά δρομολόγια του πλοίου. Συγκεκριμένα, ακυρώνονται η αναχώρηση από Ρόδο προς Καστελόριζο στις 09:45 και το αντίστροφο δρομολόγιο από Καστελόριζο προς Ρόδο και άλλους προορισμούς στις 13:40. Η Attica Group διευκρίνισε ότι θα υπάρξει σχετική ενημέρωση προς το επιβατικό κοινό σχετικά με την εξέλιξη του περιστατικού.