ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
Το νερό ξεχειλίζει από φρεάτιο ύδρευσης λόγω ισχυρής βροχόπτωσης και πλημμύρας.

Ρέθυμνο: Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας, προειδοποίηση από 112

Ο Δήμος Μυλοποτάμου ζητά αυξημένη προσοχή λόγω ισχυρής βροχόπτωσης. Όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί παραμένουν κλειστά. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν οδηγίες των αρχών.

Μεγάλη προσοχή καλεί να επιδείξουν κάτοικοι και επισκέπτες ο Δήμος Μυλοποτάμου, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση, εξαιτίας του αυξημένου όγκου νερού στα ορεινά της περιοχής λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου παραμένουν κλειστά σήμερα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, μετά από απόφαση που ελήφθη προληπτικά, έπειτα από ενημέρωση της Περιφέρειας Κρήτης για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού, καθώς και η αποφυγή επικίνδυνων μετακινήσεων.

Ο δήμος προτρέπει τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μην επιχειρούν να διασχίσουν ρέματα, χειμάρρους ή πλημμυρισμένους δρόμους, είτε πεζοί είτε με όχημα. Επιπλέον, συστήνεται να παραμένουν μακριά από σημεία όπου συγκεντρώνεται ή διέρχεται ορμητικά νερό και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Νωρίς το πρωί, στις 06.40, εστάλη μήνυμα από το 112 για περιορισμό μετακινήσεων και επισκέψεων στα Ζωνιανά, τα Λιβάδια και τον ορεινό όγκο του Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, το Κέντρο Επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε τις πρωινές ώρες, ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για παροχή βοήθειας όπου κριθεί απαραίτητο. Έχουν καταγραφεί αυξήσεις στη στάθμη των υδάτων σε ορισμένα σημεία και παρουσία φερτών υλικών στο οδικό δίκτυο, ενώ αναφέρθηκε πτώση στύλου και διακοπή ηλεκτροδότησης στη Δημοτική Ενότητα Ζωνιανών.

Ο δήμος υπενθυμίζει ότι, για έκτακτα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να καλούν το 112, το 199 για την Πυροσβεστική, το 100 για την Άμεση Δράση, το 166 για το ΕΚΑΒ και το 108 για το Λιμενικό. Κατά την επικοινωνία θα πρέπει να αναφέρονται το χωριό, η ακριβής τοποθεσία, το περιστατικό και αν υπάρχουν άνθρωποι σε κίνδυνο. Παράλληλα, καλεί γονείς και κηδεμόνες να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερες θέσεις και ευελιξία στα βρεφονηπιακά από τη Δ. Μιχαηλίδου

Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θεσπίζει νέο ευέλικτο πλαίσιο για βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, αυξάνοντας τις θέσεις και προσαρμόζοντας όρια ηλικίας, προδιαγραφές χώρων και στελέχωση, ιδίως σε αστικές περιοχές.
Παιδικός σταθμός αίθουσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν προσχολική αγωγή για 1.541 παιδιά σε 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς ΔΥΠΑ

Η ΔΥΠΑ λειτουργεί 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς πανελλαδικά, προσφέροντας δωρεάν προσχολική αγωγή σε 1.541 παιδιά και στηρίζοντας 1.361 οικογένειες, διασφαλίζοντας υψηλά πρότυπα φροντίδας σε ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον.
Άγιος Νικόλαος Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λασίθι: Κλειστά αύριο τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου αναστέλλει τη λειτουργία όλων των σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, λόγω της έντονης κακοκαιρίας και για την ολοκλήρωση ελέγχων στις εγκαταστάσεις.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Μυλοποτάμου: Κλειστά τα σχολεία και την Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, με προτεραιότητα την ασφάλεια μαθητών, παιδιών και εκπαιδευτικού προσωπικού.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Κλειστά σχολεία στην ανατολική πλευρά του νησιού

Λόγω της κακοκαιρίας, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2026 όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι, καθώς και παιδικοί σταθμοί σε Μινώα Πεδιάδας, Μαλεβίζι, Αγία Πελαγία και Φόδελε.
Παιδικός σταθμός εσωτερικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιτήσεις για 75 θέσεις ορισμένου χρόνου σε βρεφονηπιακούς ΔΥΠΑ

Ανοίγει σήμερα στις 18:00 η πλατφόρμα για αιτήσεις πρόσληψης 75 ατόμων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Προθεσμία έως 8 Οκτωβρίου στις 23:59. Αιτήσεις ηλεκτρονικά στο gov.gr με TAXISnet.