ΓΔ: 2738.69 1.06% Τζίρος: 148.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:56:38
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Θεσσαλονίκη: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στα Δικαστήρια

Συναγερμός σήμανε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μετά από απειλή για βόμβα, ωστόσο από τον έλεγχο των αρχών διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για φάρσα. Οι αρχές εκκένωσαν το κτίριο και πραγματοποίησαν λεπτομερείς ελέγχους.

Έληξε ο συναγερμός που προκλήθηκε το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μετά από απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Σύμφωνα με τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών, το περιστατικό αποδείχθηκε φάρσα.

Το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε περίπου στις 10.15 σε γραφείο του Δικαστικού Μεγάρου, με τον άγνωστο να προειδοποιεί για εκρηκτικό μηχανισμό στο πάρκινγκ του κτιρίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές και διατάχθηκε εκκένωση του κτιρίου. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, πραγματοποιώντας ελέγχους σε όλους τους χώρους των Δικαστηρίων.

Για λόγους ασφαλείας έκλεισε η οδός 26ης Οκτωβρίου μπροστά από το Μέγαρο, ενώ αποκλείστηκε προληπτικά και η οδός Πολυτεχνείου στο ρεύμα προς τα δυτικά, γεγονός που προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, δεν εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός ή άλλο ύποπτο αντικείμενο. Οι αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» για την επιστροφή του κοινού στο κτίριο.

Σταδιακά αποκαθίσταται η λειτουργία στα Δικαστήρια και η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης – Εκκένωση τώρα

Εκκενώνεται το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μετά από απειλή για βόμβα. Άγνωστος τηλεφώνησε προειδοποιώντας για εκρηκτικό μηχανισμό, ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και δόθηκε εντολή άμεσης εκκένωσης από τα μεγάφωνα.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 28χρονης οικιακής βοηθού για κλοπή 50.000 ευρώ

Συνελήφθη 28χρονη οικιακή βοηθός από τη Γεωργία στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία ότι έκλεψε 50.000 ευρώ σε μετρητά και δύο χρυσές λίρες από το σπίτι 51χρονης, όπου εργαζόταν ως υπάλληλος καθαριότητας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν απάτες και κλοπές με 11 κατηγορούμενους

Η ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης εξιχνίασε κλοπές και απάτες σε Χαριλάου - Ανάληψη. Δύο άτομα απέσπασαν κοσμήματα και μετρητά αξίας άνω των 40.000€. Σχηματίστηκαν δικογραφίες για απόπειρα κλοπής και διάρρηξη με κλοπή κοσμημάτων 3.000€.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για οπλισμό με φερόμενους δεσμούς σε τουρκική μαφία

Στη σύλληψη δύο ανδρών, 36χρονου Τούρκου και 30χρονου Έλληνα, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία και οπλοκατοχή, προχώρησαν οι αρχές μετά από απόφαση του συμβουλίου εφετών Θεσσαλονίκης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 16χρονου Αιγύπτιου στη Θεσσαλονίκη για αιματηρό περιστατικό

Ένας 16χρονος από την Αίγυπτο συνελήφθη για επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο σε 21χρονο Σύριο, στην οδό Φιλίππου στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η Αστυνομία διερευνά τα αίτια του περιστατικού.