ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Έκρηξη τη νύχτα
Εντυπωσιακή έκρηξη με φλόγες και σπινθήρες σε νυχτερινό σκηνικό.

Φωτιά σε φορτηγό-οχηματαγωγό βόρεια Μυκόνου με 29 επιβαίνοντες

Μετά την ασφαλή απομάκρυνση των 29 επιβατών-μελών πληρώματος του BLUE CARRIER 2, η Attica Group ανέθεσε σε ειδικές εταιρείες τη διαχείριση του πλοίου και την προστασία του περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τις Αρχές.

Μετά την ασφαλή απομάκρυνση των 29 επιβαινόντων του φορτηγού-οχηματαγωγού BLUE CARRIER 2, το επίκεντρο των ενεργειών μεταφέρεται πλέον στη διαχείριση της κατάστασης του πλοίου και στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Attica Group, έχουν ανατεθεί σε εξειδικευμένες εταιρείες όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την περιβαλλοντική προστασία και τη διαχείριση του πλοίου μετά το περιστατικό πυρκαγιάς. Οι σχετικές ενέργειες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, με κύρια προτεραιότητα τη διασφάλιση της κατάστασης και την αποτροπή τυχόν επιπτώσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Το BLUE CARRIER 2 εκκενώθηκε μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε έναν από τους χώρους γκαράζ. Οι 29 επιβαίνοντες, 28 μέλη πληρώματος και ένας οδηγός φορτηγού, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το πλοίο.

Η εταιρεία είχε αναφέρει ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Πλέον, η επιχείρηση εισέρχεται στη δεύτερη φάση, η οποία αφορά την τεχνική διαχείριση του πλοίου και τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Σημειώνεται ότι στις 16:00 αναμένεται να φτάσει στο σημείο το ρυμουλκό-ναυαγοσωστικό «AIGAION PELAGOS», μήκους περίπου 70 μέτρων, με μεγάλες δυνατότητες πυρόσβεσης και ναυαγοσωστικής υποστήριξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας και Ιαπωνίας

Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε στο Τόκιο με Ιάπωνες αξιωματούχους για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και της ναυτιλιακής συνεργασίας, εστιάζοντας στην ασφάλεια ναυσιπλοΐας και την ενεργειακή μετάβαση στον τομέα της ναυτιλίας.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ελλάδα και Ιαπωνία κατέχουν το 32% του παγκόσμιου στόλου

Ο Β. Κικίλιας, από το Capital Link Japan Maritime Forum στο Τόκιο, υπογράμμισε τη σημασία της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας και μιας δίκαιης ενεργειακής μετάβασης, σημειώνοντας τον κρίσιμο ρόλο των δύο χωρών στη διεθνή ναυτιλία.
Φλεγόμενα φορτηγά Μέση Ανατολή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχύπλοο: Άμεση κατάσβεση φωτιάς σε όχημα κατά τη διάρκεια του πλου

Φωτιά ξέσπασε σε φορτηγό στο γκαράζ του ταχύπλοου «EuroChampion Jet 2» κατά τη διαδρομή Μύκονος-Σύρος, αλλά κατασβέστηκε άμεσα από το πλήρωμα. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές και το πλοίο έδεσε με ασφάλεια στη Σύρο.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ελλάδα-Ιαπωνία ελέγχουν 32% του στόλου, επηρεάζουν ναυτιλία

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε στο Capital Link Japan Maritime Forum τη σημασία της ελληνοϊαπωνικής συνεργασίας στη ναυτιλία και στο ελεύθερο εμπόριο, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που φέρνουν οι διεθνείς κρίσεις για οικονομίες και κοινωνίες.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας για Γιώργο Βαρδινογιάννη: «Καλό ταξίδι Καπετάνιε»

Ο Βασίλης Κικίλιας απέτισε φόρο τιμής στον Γιώργο Βαρδινογιάννη για τη συμβολή του στην ελληνική ναυτιλία και τον αθλητισμό, εκφράζοντας τη θλίψη του για τον θάνατό του και αναγνωρίζοντας τη μακρόχρονη προσφορά του στον Παναθηναϊκό.
Αλιευτικό πλοίο στη θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται έως 30 Οκτωβρίου η προθεσμία αιτήσεων για αλιευτικά σκάφη

Παρατείνεται έως 30 Οκτωβρίου 2026 η προθεσμία για τις αιτήσεις ενίσχυσης επενδύσεων στα αλιευτικά σκάφη, ύψους 16 εκατ. ευρώ, δίνοντας στους αλιείς τον απαιτούμενο χρόνο για την υποβολή προτάσεων, σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ.