Άμεση ήταν η ανταπόκριση των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Θάσο, όταν τρεις αλλοδαποί πεζοπόροι αισθάνθηκαν αδιαθεσία στην περιοχή Υψάριον, σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να εντοπίσουν και να μεταφέρουν τους πεζοπόρους σε ασφαλές σημείο.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ειδοποιήθηκε για το συμβάν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, περίπου στις 20:15. Μετά την κλήση στο 112 και τον άμεσο γεωεντοπισμό των ατόμων, κινητοποιήθηκαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θάσου.
Οι διασώστες έφτασαν στο σημείο, παρείχαν βοήθεια στους αλλοδαπούς και τους μετέφεραν με ασφάλεια. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, διασφαλίζοντας την υγεία και την ασφάλεια των τριών πεζοπόρων.