ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά

Αμαλιάδα: Σύλληψη δύο ανδρών για έκρηξη και εμπρησμό σε πολυκατοικία

Στην Αμαλιάδα συνελήφθησαν δύο άνδρες που φέρονται να προκάλεσαν έκρηξη και φωτιά σε είσοδο πολυκατοικίας, τοποθετώντας αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Πληροφορίες αναφέρουν άτομο με σκούρα ρούχα και κράνος στον χώρο.

Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησαν τα ξημερώματα οι αστυνομικές αρχές στην Αμαλιάδα, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση έκρηξης και εμπρησμού στην είσοδο πολυκατοικίας. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό - εμπρηστικό μηχανισμό, προκαλώντας αρχικά έκρηξη και στη συνέχεια φωτιά στο σημείο.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή ενημερώθηκαν από περιοίκους για την παρουσία ατόμου με σκούρα ρούχα και κράνος, το οποίο απομακρύνθηκε αμέσως μετά την έκρηξη. Έπειτα από έρευνες, οι αρχές εντόπισαν τους δύο κατηγορούμενους να διαφεύγουν με αυτοκίνητο.

Κατά την προσπάθεια διαφυγής, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα στη θέα του περιπολικού, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο και να προχωρήσουν στη σύλληψη των δύο ανδρών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν ένα κράνος, μια κουκούλα τύπου full face, ένας αναπτήρας, γάντια μιας χρήσης και τα ρούχα που χρησιμοποιήθηκαν για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών του δράστη.

Στον τόπο της έκρηξης, οι αρχές περισυνέλεξαν υπολείμματα πλαστικού μπουκαλιού με ίχνη καύσης, καθώς και υπολείμματα κροτίδας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων περιλαμβάνει τα αδικήματα της έκρηξης, του εμπρησμού, της κατασκευής εκρηκτικών υλών και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων. Οι δύο άνδρες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για οπλισμό με φερόμενο στόχο Τούρκους

Δύο άνδρες, ένας 36χρονος Τούρκος και ένας 30χρονος Έλληνας, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για διακεκριμένη οπλοκατοχή, με τον οπλισμό να προορίζεται για τουρκική εγκληματική ομάδα. Παραμένουν κρατούμενοι μέχρι να απολογηθούν.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η πολιτεία υλοποίησε τη δέσμευσή της για τις υποθέσεις εμπρησμών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε τις συλλήψεις για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά της Βάγιας Νέστορα και της Marfin, επισημαίνοντας τη δέσμευση της Πολιτείας για απόδοση δικαιοσύνης και την ανάγκη κοινής στάσης ενάντια στη βία και τη διχόνοια.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμπλοκή ανηλίκων στην Καλλιθέα με δύο τραυματίες και επτά συλλήψεις

Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στην Καλλιθέα το βράδυ της Δευτέρας, με επίθεση σε 17χρονο και 18χρονο λόγω προσωπικών διαφορών. Η αστυνομία συνέλαβε επτά νεαρούς που τα θύματα αναγνώρισαν ως συμμετέχοντες.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρίνιο: Τρεις συλλήψεις για οπαδική βία

Στο Αγρίνιο συνελήφθησαν τρεις άνδρες για αθλητική βία, τραυματισμό δύο νεαρών λόγω οπαδικών διαφορών και παραβίαση του νόμου περί όπλων. Οι δράστες εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο ενώ άλλοι δύο συνεργοί αναζητούνται.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: 31χρονος συνελήφθη για τέσσερις υποθέσεις απάτης

Συνελήφθη 31χρονος στα Χανιά για τέσσερις απάτες μέσω διαδικτυακών αγγελιών. Εξαπατούσε πολίτες, εισπράττοντας χρήματα χωρίς να παραδίδει τα προϊόντα. Η εξιχνίαση έγινε από το Α.Τ. Κισσάμου και σχηματίστηκε δικογραφία.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις στη Χαλκίδα για διακίνηση ναρκωτικών, αρχαία και οπλοκατοχή

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών και άλλες παρανομίες έγιναν στη Χαλκίδα. Σχηματίστηκαν δικογραφίες και για συνολικά 17 άτομα, εκ των οποίων οι οκτώ ταυτοποιήθηκαν, ενώ η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται.