Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή χιλιάδων θεατών πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση με τίτλο «Κρατάμε τη Φλόγα της Ειρήνης, της Ελπίδας και του Ανθρωπισμού Αναμμένη», που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2026, στο εμβληματικό Καλλιμάρμαρο - Παναθηναϊκό Στάδιο, μεταδίδοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της προσφοράς.
Για περισσότερες από δύο ώρες, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη μουσική σύμπραξη διακεκριμένων καλλιτεχνών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Πασχάλη Τόνιου. Ερμηνεύτηκαν συνθέσεις των Γιώργου Χατζηνάσιου, Πασχάλη Τόνιου και Νίκου Πλατύραχου, αναδεικνύοντας τη σημασία της αλληλεγγύης και του ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο. Ο ΕΕΣ, με ιστορία σχεδόν 150 ετών, συνεχίζει να συμβάλλει με αυταπάρνηση και θάρρος σε όλες τις δύσκολες περιστάσεις, προωθώντας στην πράξη την ειρήνη, την εθελοντική προσφορά και τον σεβασμό.
Στη σκηνή βρέθηκαν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ελένη Δήμου, Δώρος Δημοσθένους, Βίκυ Καρατζόγλου, Πένυ Μπαλτατζή, Μαριάννα Παπαμακαρίου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Μέμος Μπεγνής, Σοφία Παπάζογλου, Βασίλης Σκουλάς, Μπάμπης Τσέρτος και Γιώργης Χριστοδούλου, πλαισιωμένοι από αναγνωρισμένους μουσικούς και 50 χορωδίες με 1.000 χορωδούς.
Ο πρόεδρος του ΕΕΣ, Αντώνης Αυγερινός, τόνισε πως η πρωτοβουλία της συναυλίας στοχεύει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Όπως ανέφερε, «ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή οργάνωσαν μία μοναδική θα έλεγα συναυλία εστιασμένη κυρίως στο άνθρωπιστικό και κοινωνικό αποτύπωμα που θέλουμε να αφήσουμε και αφιερωμένη στις θεμελιώδεις και πραγματικά διαχρονικές αξίες του Ερυθροσταυρισμού, όπως είναι ειρήνη η ελπίδα, ο ανθρωπισμός. Αλλά και η δικαιοσύνη και η ελευθερία και η ανεξαρτησία και η ενότητα και ουδετερότητα. Θέλουμε να περάσουμε ένα τριπλό μήνυμα σήμερα με αυτή την ωραία συναυλία που σε λίγο θα αρχίσει: πρώτον την ενίσχυση, ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεύτερο, την όσο το δυνατόν καλύτερη ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα περιθωριοποίησης και απομονωτισμού των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Και τρίτο και κυριότερο θέλουμε να ενδυναμώσουμε τον εθελοντισμό στην Ελλάδα γιατί εθελοντισμός και ερυθροσταυρισμός είναι για μας τα αντίδοτα κατά της βίας, είτε ενδοσχολική ή έμφυλη, είτε οικογενειακή βία».
Πολλοί γνωστοί από τον καλλιτεχνικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο παραβρέθηκαν στη συναυλία, στηρίζοντας το έργο του ΕΕΣ. Ο ηθοποιός Μέμος Μπεγνής δήλωσε: «Τιμούμε την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, τη χαρά και μιλάμε αντιπολεμικά, γιατί πολλά συμβαίνουν σήμερα δυστυχώς κι έτσι πολλοί καλλιτέχνες ήλθαμε να τιμήσουμε τις αξίες μαζί με τον ΕΕΣ και να τραγουδήσουμε με τον κόσμο τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ».
Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, Έλενα Ράπτη, επισήμανε: «είναι μεγάλη τιμή μου να βρίσκομαι εδώ εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό σε μία εκδήλωση που έχει σκοπό να αναδείξει την ελπίδα, τον ανθρωπισμό, την ειρήνη. Ο ΕΕΣ σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μέσα από την όμορφη αυτή συναυλία μας δείχνουν τη δύναμη της προσφοράς και της αλληλεγγύης».
Η θερμή ανταπόκριση του κοινού και η ατμόσφαιρα στο Καλλιμάρμαρο απέδειξαν πως η κοινωνία παραμένει ευαίσθητη απέναντι στις πρωτοβουλίες που προάγουν την αλληλεγγύη και την προσφορά, κάθε φορά που φορείς και οργανώσεις, όπως ο ΕΕΣ, αναλαμβάνουν δράση για τη στήριξη του συνανθρώπου.