ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πυρκαγιά σε δάσος
Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση σε ελληνική περιοχή, προκαλώντας μεγάλες οικολογικές ζημιές.

Τέσσερις συλλήψεις για εμπρησμό και παραβάσεις πυροπροστασίας σε τέσσερις πόλεις

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σε Πάρο, Τρίκαλα, Ρόδο και Χαλκιδική για εμπρησμό και παραβάσεις πυροπροστασίας. Στην Πάρο συνελήφθη άνδρας για πυρκαγιά σε «γουρούνα» που έκαψε 12 στρέμματα στη Στρούμπουλα Λευκών.

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν τα Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος, για πρόκληση πυρκαγιών και παραβάσεις της νομοθεσίας για την πυροπροστασία σε Πάρο, Τρίκαλα, Ρόδο και Χαλκιδική.

Στην Πάρο, οι ανακριτικοί υπάλληλοι του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Κυκλάδων συνέλαβαν έναν άνδρα για πυρκαγιά σε τετράτροχο όχημα τύπου «γουρούνα» στην περιοχή Στρούμπουλας, στις Λεύκες. Η φωτιά εξαπλώθηκε σε παρακείμενη βλάστηση, προκαλώντας ζημιές σε περίπου 12 στρέμματα με ξηρά χόρτα και φρύγανα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στα Τρίκαλα, μια 69χρονη συνελήφθη στην Οιχαλία του Δήμου Φαρκαδόνας για καύση σωρού υπολειμμάτων φυτικής βλάστησης εντός οικοπεδικού χώρου. Για την παράβαση επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Στη Ρόδο, ανακριτικοί υπάλληλοι του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Δωδεκανήσου συνέλαβαν έναν 53χρονο για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών με χρήση τροχού. Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.609,37 ευρώ.

Στη Χαλκιδική, ένας 60χρονος συνελήφθη για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Σκάλα της Δημοτικής Ενότητας Σταγείρων-Ακάνθου. Από τα στοιχεία της προανάκρισης, η φωτιά προκλήθηκε κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών με χρήση τροχού, σε οικοπεδικό χώρο επιχείρησης ιδιοκτησίας του συλληφθέντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από 1 Ιανουαρίου έως και 13 Σεπτεμβρίου 2026, έχουν επιβληθεί συνολικά 792 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.355.814,52 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 352 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Από αυτές, οι 315 (89,49%) αφορούν αμέλεια και οι 37 (10,51%) πρόθεση.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζουν εντατικούς ελέγχους και παραμένουν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, προχωρώντας άμεσα στην απόδοση ευθυνών όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.

Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι η πλειονότητα των πυρκαγιών οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια. «Η τήρηση των μέτρων πυρασφάλειας και η αποφυγή εργασιών που ενδέχεται να προκαλέσουν σπινθήρες ή ανάφλεξη αποτελούν βασική προϋπόθεση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των πολιτών», σημειώνει η Πυροσβεστική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ για εμπλοκή σε εγκληματικές πράξεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική για εντοπισμό υπόπτων εγκληματικών ενεργειών. Έγιναν πέντε έρευνες σε σπίτια, οκτώ προσαγωγές και μία σύλληψη Τούρκου με διεθνές ένταλμα για απάτη.
Δάσος ελάτης Χαλκιδικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει αύριο, Τρίτη 8/9, από 8 το πρωί έως 8 το βράδυ σε δασικές περιοχές της Χαλκιδικής, λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (Δείκτης 3). Αφορά τη χερσόνησο Κασσάνδρας, «Κορυφογραμμή», «Αράπης» και «Χαλκοβούνι».
Ελληνική Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για εμπρησμούς σε Νέα Μάκρη, Πρέβεζα, Εύβοια, Χίο και Άγιο Όρος

Στη Νέα Μάκρη, την Πρέβεζα, την Εύβοια, τη Χίο και το Άγιο Όρος συνελήφθησαν πέντε άτομα για πρόκληση πυρκαγιών από αμέλεια, ενώ στην Πρέβεζα η φωτιά κατέκαψε 210 στρέμματα λόγω εργασιών με καταστροφέα.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στη χερσόνησο του Αγίου Όρους στη Χαλκιδική

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη δασική περιοχή Παπαρνίκα στο Άγιον Όρος. Επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ τα αίτια ερευνώνται από ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο.