ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ψάρια αγορά ψαριών

Θεσσαλονίκη: Μηνιαίοι προληπτικοί έλεγχοι ΚΟΜΥ στην Ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας

Προληπτικοί έλεγχοι από τις ΚΟΜΥ διενεργήθηκαν σε αλιείς και εργαζόμενους της Ιχθυόσκαλας Ν. Μηχανιώνας, με δειγματοληψίες, δερματολογικούς και γενικούς ελέγχους, παρουσία του δημάρχου και της αν. υπ. Υγείας. Οι δράσεις θα συνεχιστούν κάθε μήνα.

Προληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε αλιείς και εργαζόμενους της Ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας σε όλη τη χώρα. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη παρευρέθηκε στη δράση, ενώ τον χώρο επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Θερμαϊκού Θεόδωρος Τζέκος.

Το εξειδικευμένο προσωπικό των ΚΟΜΥ προχώρησε σε δειγματοληψίες, γενικές εξετάσεις και δερματολογικούς ελέγχους με χαρτογράφηση σπίλων και δερματικών βλαβών, αξιοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους εργαζόμενους που εκτίθενται καθημερινά στην ηλιακή ακτινοβολία λόγω της φύσης της εργασίας τους.

Οι ΚΟΜΥ θα συνεχίσουν την παρουσία τους στην Ιχθυόσκαλα σε μηνιαία βάση. Το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων περιλαμβάνει, πέρα από τη δερματοσκόπηση, υπερηχογραφήματα άνω και κάτω κοιλίας, υπερηχογράφημα θυρεοειδούς, καρδιογράφημα, σπιρομετρήσεις, τρίπλεξ αγγείων και αιματολογικές εξετάσεις.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε πως «η πρόληψη δεν είναι μια θεωρητική έννοια ή μια κουβέντα στα χαρτιά. Είναι πράξη, φροντίδα και παρουσία εκεί ακριβώς που υπάρχει ανάγκη», αναφερόμενη στη δράση των ΚΟΜΥ στη Νέα Μηχανιώνα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι στόχος είναι οι υπηρεσίες πρόληψης να φτάνουν στους εργαζόμενους που, λόγω ωραρίου και συνθηκών εργασίας, δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στις δομές υγείας.

Όπως ανέφερε, «Δεν περιμένουμε από τον εργαζόμενο, τον ψαρά, τον άνθρωπο που παλεύει ώρες ολόκληρες κάτω από τον ήλιο να βρει τον χρόνο ή καμιά φορά και τη δυνατότητα να φτάσει στο νοσοκομείο. Πηγαίνουμε εμείς σε αυτόν».

Η κ. Αγαπηδάκη εστίασε στην παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και στους κινδύνους για την υγεία του δέρματος, επισημαίνοντας ότι οι προληπτικοί έλεγχοι συμβάλλουν στον έγκαιρο εντοπισμό περιστατικών που απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση.

Όπως σημείωσε, «Με τη χαρτογράφηση και τους ελέγχους που κάνουμε σήμερα, προλαμβάνουμε τα προβλήματα πριν εμφανιστούν και εντοπίζουμε έγκαιρα ό,τι χρειάζεται προσοχή».

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Θεόδωρος Τζέκος ενημερώθηκε για την πορεία των ελέγχων και εξήρε τη συμβολή των ΚΟΜΥ, επισημαίνοντας τη σημασία της παροχής υπηρεσιών πρόληψης απευθείας στους χώρους εργασίας και στις τοπικές κοινωνίες.

Η δράση στη Νέα Μηχανιώνα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την ενίσχυση του προληπτικού χαρακτήρα των Κινητών Ομάδων Υγείας. Οι ΚΟΜΥ μεταφέρουν υπηρεσίες υγείας σε χώρους εργασίας, απομακρυσμένες περιοχές και πληθυσμιακές ομάδες με δυσκολίες πρόσβασης, με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων υγείας και την ενίσχυση της πρόληψης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Θεσσαλονίκης ανησυχεί για μετακινήσεις γιατρών από Νοσοκομείο Έδεσσας

Ο δήμος Έδεσσας εκφράζει ανησυχία για τη μετακίνηση ιατρών από το τοπικό νοσοκομείο προς άλλα και καλεί τις αρχές να επανεξετάσουν τις αποφάσεις, λόγω του ήδη οριακού προσωπικού και του κινδύνου για την υγεία των πολιτών.
Λουκέτο σε βιτρίνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σφραγίστηκε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της πόλης

Ολοκληρώθηκε το σφράγισμα ιδιωτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη λόγω σοβαρών παραβάσεων, ενώ προηγήθηκε παρόμοια ενέργεια σε κλινική εκτός πόλης. Η διαδικασία έγινε με παρέμβαση Αστυνομίας και εισαγγελικής αρχής.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 20 μήνες με εξαγορά σε εργαζόμενη που έκλεβε στο ΚΥ

Σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με εξαγορά καταδικάστηκε 36χρονη εργαζόμενη σε Κέντρο Υγείας Θεσσαλονίκης, που κρίθηκε ένοχη για επανειλημμένες κλοπές από την προϊσταμένη της, με συνολική «λεία» περίπου 1.000 ευρώ.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ισχυρή επένδυση στην Υγεία για ανθεκτικό ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, τόνισε τη μεγάλη επένδυση στις υποδομές του ΕΣΥ που βελτιώνει τις συνθήκες για ασθενείς και εργαζόμενους. Αναφέρθηκε σε οργανωμένες υπηρεσίες και πρόοδο με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θ. Δαβάκης επισκέφθηκε το 424 ΓΣΝΕ ως υφυπουργός Άμυνας

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης επισκέφθηκε το 424 ΓΣΝΕ στη Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τον εξοπλισμό του νοσοκομείου, που εξυπηρετεί στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και πολίτες.
Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ. Γεωργιάδης: Νέες αλλαγές στο ΕΣΥ και τα επόμενα βήματα στην Υγεία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες αλλαγές στην Υγεία και στους μελλοντικούς στόχους, τονίζοντας την επιτυχία στην απορρόφηση πόρων για ανακαινίσεις νοσοκομείων και το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» με 6,7 εκατ. προληπτικούς ελέγχους.