ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
Εξειδικευμένο πυροσβεστικό όχημα καταπολεμά πυρκαγιά σε δασική περιοχή.

Άμεση κατάσβεση πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Τριάδα Κορωπίου

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Τριάδα Κορωπίου τέθηκε υπό έλεγχο σε 20 λεπτά χάρη σε 27 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα και 9 οχήματα. Υδροφόρες ΟΤΑ συνέδραμαν, ενώ ερευνώνται τα αίτια από το αρμόδιο ανακριτικό κλιμάκιο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγία Τριάδα Κορωπίου, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 20:00 και τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε μόλις 20 λεπτά, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων.

Στο σημείο έσπευσαν συνολικά 27 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και 9 οχήματα, ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ανατολικής Αττικής.

Σημειώνεται πως η περιοχή βρισκόταν σήμερα σε υψηλό δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς, κατηγορίας 3.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμβούλιο της Επικρατείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποζημιώσεις ιδιοκτητών για άδειες κοντά σε ακαθόριστα ρέματα

Το ΣτΕ αποφάσισε ότι το Δημόσιο, Περιφέρειες και Δήμοι οφείλουν αποζημίωση σε ιδιώτες για ζημιές από παράνομες άδειες στα ρέματα χωρίς οριοθέτηση, ενώ έκρινε παράνομες τις προσωρινές οριοθετήσεις βάσει Κτιριοδομικού Κανονισμού.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πυρκαγιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε στο Μαρκόπουλο Αττικής

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Μαρκόπουλο Αττικής γύρω στις 13:00. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, 12 οχήματα, δύο ελικόπτερα και εθελοντές. Το Ανακριτικό Κλιμάκιο διερευνά τα αίτια.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε αγροτοδασική περιοχή στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα και 8 οχήματα, με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ. Η περιοχή είναι σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, ενώ ερευνώνται τα αίτια.