ΓΔ: 2682.63 1.62% Τζίρος: 187.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:35:36
Λουλούδια και κεριά μνήμης

Χαλκιδική: Τρισάγιο για τη μολδαβική οικογένεια που χάθηκε σε τροχαίο

Τρισάγιο θα τελεστεί αύριο στις 5 μ.μ., στη μνήμη της οικογένειας από τη Μολδαβία που χάθηκε σε τροχαίο στη Χαλκιδική πριν 40 ημέρες. Στον τόπο του δυστυχήματος έχει στηθεί εκκλησάκι, ενώ η 7χρονη κόρη νοσηλεύεται στη Μολδαβία.

Τρισάγιο στη μνήμη της οικογένειας των παραθεριστών από τη Μολδαβία, που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας, κοντά στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 5 το απόγευμα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 ημερών από το τραγικό περιστατικό.

Στο σημείο του δυστυχήματος έχει τοποθετηθεί ένα εκκλησάκι, όπου θα τελεστεί το τρισάγιο από ιερέα της Ιεράς Μητρόπολης Κασσανδρείας, στη μνήμη των τριών μελών της οικογένειας – του 35χρονου πατέρα, της 28χρονης μητέρας και του μωρού τους, 6 μηνών – που έχασαν τη ζωή τους σε σφοδρή σύγκρουση με βυτιοφόρο.

Η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, η Πατρίτσια, ηλικίας 7 ετών, είχε μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Την περασμένη Παρασκευή αναχώρησε από την Ελλάδα με ασθενοφόρο για τη Μολδαβία, όπου θα συνεχίσει τη μακρά διαδικασία αποκατάστασης, παραμένοντας υπό νοσηλεία.

Ο Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στη Θεσσαλονίκη, Γεώργιος Παλάζης, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι η αυριανή συμβολική πρωτοβουλία μνήμης πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 ημερών από τον θάνατο των τριών Μολδαβών, τονίζοντας ότι το είχε υποσχεθεί στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο κ. Παλάζης ανέφερε: «Το εκκλησάκι είναι ήδη έτοιμο για το τρισάγιο. Κι εγώ συγκλονίστηκα πηγαίνοντας στο σημείο της τραγωδίας. Εκεί δίπλα βρήκα και μια κουκλίτσα πεταμένη, πιθανότατα της 7χρονης Πατρίτσια». Επισήμανε επίσης ότι η θεία που ανέλαβε την κηδεμονία της 7χρονης έχει γενέθλια στις 15 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία σημειώθηκε και το δυστύχημα, με την οικογένεια να της εύχεται «χρόνια πολλά» λίγο πριν το τραγικό συμβάν.

Όπως σημείωσε ο Επίτιμος Πρόξενος, «το τρισάγιο αποτελεί έναν μικρό αλλά ουσιαστικό φόρο τιμής στα θύματα και ταυτόχρονα έναν συμβολικό δεσμό μεταξύ του ελληνικού και του μολδαβικού λαού», αναφερόμενος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο σημείο του δυστυχήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη Νέα Τένεδο Χαλκιδικής

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη Νέα Τένεδο Χαλκιδικής αντιμετωπίζουν δεκάδες πυροσβέστες από Ελλάδα και Μολδαβία με τη συνδρομή εθελοντών, 16 οχημάτων κι ενός ελικοπτέρου, ενώ για τα αίτια ερευνά αρμόδιο κλιμάκιο.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η 7χρονη από τη Μολδαβία μεταφέρθηκε στην Παιδοχειρουργική Παπαγεωργίου

Στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Παπαγεωργίου μεταφέρθηκε ξανά το 7χρονο κορίτσι από τη Μολδαβία, που τραυματίστηκε σοβαρά στο τροχαίο της 15ης Ιουνίου στη Χαλκιδική, όπου έχασε την οικογένειά της. Είχε υποβληθεί σε χειρουργείο και νοσηλεία.
Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 45χρονου στον Πολύγυρο για υπεξαίρεση 100.000€ στη Βουλγαρία

Στον Πολύγυρο συνελήφθη 45χρονος Βούλγαρος, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση άνω των 100.000 ευρώ μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Η Βουλγαρία ζητά την έκδοσή του και αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών στη Θεσσαλονίκη με 4 συλλήψεις και 88 δικογραφίες

Εξαρθρώθηκε σπείρα με 5 μέλη που διέπρατταν διαρρήξεις σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πιερία και Χαλκιδική, με λεία 80.000 ευρώ σε κοσμήματα και τιμαλφή. Συνελήφθησαν 4 άτομα, ενώ αναζητείται ακόμη ένα. Συνολικά εμπλέκονται σε 34 διαρρήξεις.
Μαρίνα Καλαμαριάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάρτης αλιευτικών καταφυγίων Βόρειας Ελλάδας: Ειδικό αφιέρωμα

Περισσότερα από 2.000 επαγγελματικά αλιευτικά στη Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πιερία, Σέρρες και Ημαθία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ελλιμενισμού λόγω ελλιπούς συντήρησης, επάμμωσης και έλλειψης χρηματοδότησης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Πήραν κοσμήματα 30.000€ από 82χρονη παριστάνοντας αστυνομικούς

Επιτήδειοι προσποιήθηκαν αστυνομικούς και εξαπάτησαν 82χρονη στη Χαλκιδική, αποσπώντας κοσμήματα 30.000 ευρώ. Επιχείρησαν επίσης να εξαπατήσουν ακόμη δύο ηλικιωμένους. Συνελήφθη ένας 60χρονος από την αστυνομία για εμπλοκή.