Οι αστυνομικές αρχές της Ρόδου προχώρησαν στην ταυτοποίηση τριών υπηκόων Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο της έρευνας για τη μεγάλη κλοπή χρηματοκιβωτίου από κατοικία στο Φαληράκι, υπόθεση που είχε απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία τον περασμένο Ιούνιο.
Η υπόθεση αφορά διάρρηξη που σημειώθηκε στις 22 Ιουνίου, όταν διαρρήκτες αφαίρεσαν από κατοικία στην περιοχή χρηματοκιβώτιο, το οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη, περιείχε 100.000 ευρώ και 1.200 λίρες Αγγλίας.
Όπως προκύπτει από την ενημέρωση της Αστυνομίας, η έρευνα οδήγησε στην ταυτοποίηση τριών ατόμων από το Ηνωμένο Βασίλειο ως εμπλεκομένων στην υπόθεση. Οι δύο εξ αυτών φέρονται να έχουν αναχωρήσει στο εξωτερικό αμέσως μετά την κλοπή, ενώ ο τρίτος εντοπίστηκε στη Ρόδο.
Ο τελευταίος προσήχθη από τους αστυνομικούς και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κατοχή του βρέθηκε χρηματικό ποσό άνω των 27.000 ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι αποτελεί το μερίδιό του από τα αφαιρεθέντα χρήματα.
Η διάρρηξη είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ 18:00 και 22:00 της 22ας Ιουνίου, κατά το διάστημα που ο ιδιοκτήτης απουσίαζε. Οι δράστες κατάφεραν να εισέλθουν ανενόχλητοι και να απομακρύνουν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο.
Σε βάρος του συλληφθέντα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία και παραπέμπεται στη δικαιοσύνη.