ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Στοίβα εφημερίδων

Ανασκόπηση Τύπου της 15ης Αυγούστου 2026

Στο επίκεντρο βρίσκονται ζητήματα όπως η ενεργειακή ασφάλεια, οι εξελίξεις στην εκπαίδευση, αλλά και θέματα που αφορούν τη δημόσια διοίκηση και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι κυριακάτικες εφημερίδες παρουσιάζουν σήμερα μια σειρά από σημαντικά θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και την οικονομική ζωή της χώρας. Στο επίκεντρο βρίσκονται ζητήματα όπως η ενεργειακή ασφάλεια, οι εξελίξεις στην εκπαίδευση, αλλά και θέματα που αφορούν τη δημόσια διοίκηση και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η εφημερίδα Η Καθημερινή αναδεικνύει το θέμα της αστάθειας στο δίκτυο του ρεύματος, επισημαίνοντας ότι το ενεργειακό σύστημα παραμένει σε αβεβαιότητα. Το Βήμα της Κυριακής αναφέρεται στους «μετασεισμούς» που προκαλεί η υπόθεση της Μέκκας στην Αθήνα, ενώ το Πρώτο Θέμα προβάλλει το τέλος του «ενός βιβλίου» στα σχολεία, φέρνοντας στην επιφάνεια αλλαγές στην εκπαιδευτική πολιτική.

Η Real news εστιάζει σε οικονομικά ζητήματα, φέρνοντας στο προσκήνιο την παροχή έξτρα μισθού για 40.000 δημοσίους υπαλλήλους. Η Κυριακάτικη Δημοκρατία αναδεικνύει την υπόθεση με τα 15 εκατ. δολάρια των Σαουδαράβων που φέρονται να έχουν χαθεί.

Στον τομέα της άμυνας, ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής παρουσιάζει το αναλυτικό σχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι το 2030. Το Παρόν της Κυριακής κάνει λόγο για τεχνοκράτη πρωθυπουργό, επισημαίνοντας τις συζητήσεις για την ηγεσία της χώρας.

Το Documento αποκαλύπτει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, ότι «έκαψαν» εκατομμύρια ακόμη και από τις αναδασώσεις, ενώ η Αυγή της Κυριακής αναφέρεται στις τουρκικές τράτες που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη από την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «παγαπόντη πολιτευτή» και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για τη μυστική συνάντηση στελεχών της ΝΔ με Ισραηλινούς αξιωματούχους στην Αθηναϊκή Λέσχη το 2026.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερό παρά τις επιθέσεις

Ο Κώστας Τσουκαλάς ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ, παρά τις επιθέσεις, συνεχίζει να καταθέτει προτάσεις νόμου και ετοιμάζει τα νομοσχέδια της επόμενης κυβέρνησης, ενώ στηλίτευσε τα αδιέξοδα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

O Τραμπ απομάκρυνε την Κέιτι Ζακαράια μια εβδομάδα μετά το διορισμό της

Ο Τραμπ ζήτησε από την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Κέιτι Ζακαράια, να επανεξετάσει τη θέση της, λέγοντας ότι ο Τύπος τη μεταχειρίστηκε άσχημα και ότι ίσως δεν χρειάζεται αυτή την κατάσταση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο ρόλος της εκπροσώπου Τύπου ίσως δεν ταιριάζει στην Ζακαράια

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ζήτησε από τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιτ Ζακαράια, να επανεξετάσει τον ρόλο της, σημειώνοντας ότι ίσως να μην είναι κατάλληλος για εκείνη.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Λονδίνο ίσως μπλοκάρει την εξαγορά του ITV Media από τη Sky

Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας εξετάζει παρέμβαση στην εξαγορά της ITV από τη Sky, επικαλούμενη την ανάγκη πλουραλισμού και διατήρησης της ποικιλίας απόψεων και περιεχομένου στα ΜΜΕ και τις on demand πλατφόρμες.
Τηλεοπτικός σταθμός στούντιο
ΔΙΕΘΝΗ

Σε κρατικό έλεγχο 10 τουρκικά κανάλια τα τελευταία δύο χρόνια

Δέκα τουρκικά κανάλια έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο του κρατικού TMSF τα τελευταία δύο χρόνια λόγω ερευνών για οικονομικά αδικήματα. Ανάμεσά τους και το αντιπολιτευόμενο Halk TV, με νέο διαχειριστή τον Ιμπραχίμ Πασαλί.