ΓΔ: 2648.58 -0.32% Τζίρος: 307.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Παράκτιο πλοίο ΛΣ 910
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Λιμενικό: Απεγκλωβίστηκαν 481 άτομα στη Σίβηρη λόγω πυρκαγιάς

Το λιμενικό απεγκλώβισε 481 άτομα από την παραλία Σίβηρης στη Χαλκιδική λόγω της μεγάλης φωτιάς. Οι επιχειρήσεις εκκένωσης έγιναν με πλοία του λιμενικού, πυροσβεστικά, αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού και εκκένωσης πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Σίβηρης στη Χαλκιδική, καθώς 481 άτομα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από το σημείο λόγω της εκδήλωσης μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, η επιχείρηση συντονίστηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) και το Κέντρο Επιχειρήσεων (Κ.ΕΠΙΧ.) του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, δύο σκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το επιβατηγό-οχηματαγωγό-ταχύπλοο «ΣΠΗΝΤΡΑΝΝΕΡ ΤΖΕΤ», τρία αλιευτικά σκάφη, καθώς και ιδιωτικά σκάφη και πλήθος στελεχών του Λιμενικού.

Μετά την ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής των Νέων Μουδανιών για την πυρκαγιά, ενεργοποιήθηκε το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης. Από την παραλία της Σίβηρης απεγκλωβίστηκαν 285 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα "ΣΑΝΗ", ενώ άλλα 196 άτομα επιβιβάστηκαν στο «ΣΠΗΝΤΡΑΝΝΕΡ ΤΖΕΤ» και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή παραμένουν σε ετοιμότητα τρία περιπολικά σκάφη, δύο σκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ιδιωτικά σκάφη, προκειμένου να παράσχουν περαιτέρω συνδρομή εάν απαιτηθεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό αεροπλάνο εν δράσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό Χαλκιδικής: Απεγκλωβισμός πολιτών από επικίνδυνα σημεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού στη Χαλκιδική λόγω φωτιάς. Πάνω από 220 άτομα έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από τη Σίβηρη, ενώ στο «Speedrunner Jet» επιβιβάστηκαν άλλοι 92. Συνεχίζονται οι διασώσεις με κάθε μέσο.
Ρυμουλκό στο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον 42χρονο Τσέχο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού στη Χαλκιδική για τον εντοπισμό 42χρονου από την Τσεχία που αγνοείται από χθες, όταν χάθηκαν τα ίχνη του ενώ έκανε SUP από τη Σάρτη προς το Πορτοκάλι.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Επαφές στη Χαλκιδική για την τουριστική ανάπτυξη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε τη Χαλκιδική στο πλαίσιο περιοδείας, συνοδευόμενη από την Βασιλική Κουτσούκου, εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό στα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους αγωνιστές του 1821 στον Άγιο Μάμα.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

950.000 ευρώ εντοπίστηκαν μέσω 35 γραμμαρίων κοκαΐνης, έρευνα Λιμενικού

Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά, πολλά POS, τραπεζικές κάρτες και ψηφιακά πειστήρια κατασχέθηκαν σε υποκατάστημα real estate στη Ρόδο, μετά από έρευνα του Λιμενικού για ναρκωτικά και ξέπλυμα χρήματος που ξεκίνησε στον Πειραιά.
Άννα Ευθυμίου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Α. Ευθυμίου στη Χαλκιδική με έμφαση στους εργαζόμενους

Η υφυπουργός Άννα Ευθυμίου περιόδευσε στη Χαλκιδική, εστιάζοντας σε εργασία και κοινωνική προστασία, ενώ επισκέφθηκε το νέο μεταλλείο Σκουριών. Τόνισε τη σημασία των επενδύσεων για απασχόληση και ανάπτυξη στην περιοχή.