ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα

Σύλληψη δύο 23χρονων στη Μύκονο με 4,6 κιλά κάνναβης και κοκαΐνη

Δύο 23χρονοι, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, συνελήφθησαν στη Μύκονο για διακίνηση ναρκωτικών. Κατηγορούνται ότι δρούσαν από τα μέσα Ιουλίου, χρησιμοποιώντας δίκυκλα και αποθήκευαν τις ουσίες σε κατοικία στο νησί.

Δύο νεαροί συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2026 στη Μύκονο, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατά συναυτουργία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Το περιστατικό αναδεικνύει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των αρχών για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στο νησί.

Οι συλληφθέντες είναι ένας 23χρονος ημεδαπός και ένας 23χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου. Σύμφωνα με την αστυνομία, η έρευνα έδειξε ότι οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών από τα μέσα Ιουλίου, χρησιμοποιώντας δίκυκλες μοτοσικλέτες για τις μετακινήσεις και τη διάθεση των ουσιών σε χρήστες του νησιού.

Μετά από αξιολόγηση στοιχείων και παρακολούθηση της δραστηριότητάς τους, οργανώθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση. Το απόγευμα της Δευτέρας, οι αστυνομικοί εντόπισαν διαδοχικά τους δύο 23χρονους και στη συνέχεια προχώρησαν σε έρευνες τόσο στα οχήματά τους όσο και σε κατοικία που, κατά την ΕΛΑΣ, χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 4,6 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και περίπου 688 γραμμάρια κοκαΐνης, μέρος των οποίων είχε ήδη χωριστεί σε δεκάδες μικροσυσκευασίες έτοιμες προς διάθεση. Επιπλέον, στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν 21.800 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και μία ζυγαριά ακριβείας. Οι αρχές κατέσχεσαν επίσης τις δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες που φέρεται να χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου για τα περαιτέρω.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιστέρι: Σύλληψη δύο ατόμων για όπλα – Κατασχέθηκε πιστόλι

Συνελήφθησαν στο Περιστέρι δύο άνδρες, 27 και 22 ετών, αφού στην κατοχή του πρώτου βρέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα και τέσσερα φυσίγγια που είχε κρύψει στο εσώρουχό του. Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν από την αστυνομία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάσχεση εκρηκτικών και όπλων στην Κάλυμνο, σύλληψη 41χρονου κατοίκου

Στην Κάλυμνο κατασχέθηκαν εκρηκτικά, πυροκροτητές, όπλα και αρχαιότητες από την αστυνομία. Συνελήφθη 41χρονος, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 37χρονος για παρόμοια αδικήματα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση ΕΛΑΣ για εξάρθρωση σπείρας εκβιαστών με πέντε συλλήψεις

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, εκρήξεις με χειροβομβίδες και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ άλλοι τέσσερις είναι ήδη φυλακισμένοι.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 59χρονου στο Ρέθυμνο με πιστόλι και 1.361 σφαίρες

Συνελήφθη 59χρονος σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου για παραβάσεις σχετικές με όπλα. Σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και 1.361 φυσίγγια. Η προανάκριση διενεργείται από την τοπική αστυνομία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: 14χρονος συνελήφθη για κλοπές ΙΧ – Καταζητείται φίλος του

Δύο 14χρονοι στη Ρόδο κατηγορούνται για διάρρηξη εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων και κλοπή δύο οχημάτων· ο ένας συνελήφθη να οδηγεί επικίνδυνα, ενώ ο δεύτερος διαφεύγει. Τα κλεμμένα αυτοκίνητα επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες.