ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Λιμάνι Πειραιά πλοία

Αύξηση αναχωρήσεων σήμερα: 56.000 φεύγουν από τα λιμάνια Αττικής

Συνεχίζεται σήμερα η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής, με πλοία κυρίως προς τις Κυκλάδες να φεύγουν γεμάτα. Το Λιμενικό έχει ενισχύσει τα μέτρα για άνετη και ασφαλή μετακίνηση των ταξιδιωτών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων, καθώς και σήμερα, Σάββατο 8 Αυγούστου, χιλιάδες επιβάτες εγκαταλείπουν την Αθήνα με προορισμό τα νησιά για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η αυξημένη κίνηση στα λιμάνια της Αττικής επιβεβαιώνει το έντονο ενδιαφέρον για ταξίδια, με τα πλοία προς τις Κυκλάδες να εμφανίζουν πληρότητες που αγγίζουν το 100%.

Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών και τη διασφάλιση της ομαλής επιβίβασής τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία ακτοπλοϊκών εταιρειών, από τον Πειραιά είναι προγραμματισμένα σήμερα 25 δρομολόγια με 31.392 επιβάτες, ενώ για την Κυριακή προβλέπονται 23 αναχωρήσεις με 34.441 ταξιδιώτες.

Από τη Ραφήνα θα πραγματοποιηθούν σήμερα 14 δρομολόγια με 9.700 επιβάτες και αύριο 15 με 7.320. Από το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί οκτώ αναχωρήσεις με 3.628 ταξιδιώτες για το Σάββατο και 11 με 3.167 για την Κυριακή.

Έντονη παραμένει και η κίνηση προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, με τον Πειραιά να εξυπηρετεί σήμερα 54 δρομολόγια επιβατηγών ταχυπλόων και επιβατηγών-οχηματαγωγών, μεταφέροντας περίπου 11.701 επιβάτες. Την Κυριακή ο αριθμός των δρομολογίων αυξάνεται σε 58 και οι ταξιδιώτες εκτιμώνται σε 9.270.

Συνολικά, μόνο για σήμερα, από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο και Αργοσαρωνικό αναμένεται να αναχωρήσουν περίπου 56.400 επιβάτες, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η έξοδος του Αυγούστου βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Ήδη από την Παρασκευή, η εικόνα στα λιμάνια ήταν αντίστοιχη. Από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 23 απόπλοι με 30.009 επιβάτες, ενώ προς τον Αργοσαρωνικό εκτελέστηκαν 60 δρομολόγια με 10.545 ταξιδιώτες. Από τη Ραφήνα αναχώρησαν 20 πλοία με 10.304 άτομα και από το Λαύριο 12 πλοία με 4.088 επιβάτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

27,31 εκατ. επιβάτες στο Ελ. Βενιζέλος, αύξηση 4,3% το 2026

Άνοδο 4,3% παρουσίασε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας το 9μηνο του 2026, φτάνοντας τα 27,31 εκατ. άτομα, με αυξήσεις και σε εσωτερικές και σε διεθνείς πτήσεις, παρά τα εμπόδια που προέκυψαν το Σεπτέμβριο.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Αγγελούδης: «Ελάτε στη Θεσσαλονίκη, ζήστε μια αυθεντική πόλη»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, προσκάλεσε τους Ρουμάνους να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας την πλούσια ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, τη νεανική ενέργεια και τις πολλές εμπειρίες που προσφέρει όλο το χρόνο.
Λιμάνι Μυτιλήνης όψη ημέρας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοδος στην ακτοπλοϊκή κίνηση: 80.000 αναχωρήσεις μέχρι την Κυριακή

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται σήμερα στα λιμάνια Αττικής λόγω της καλοκαιρινής εξόδου, με ενισχυμένα μέτρα του Λιμενικού για τη διευκόλυνση επιβατών. Συνολικά 28.746 ταξιδιώτες αναχωρούν από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.
Λιμάνι Λαυρίου αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη έξοδος από τα λιμάνια Αττικής παρά τους ισχυρούς ανέμους

Αυξημένη παρουσιάζεται σήμερα η επιβατική κίνηση στα λιμάνια της Αττικής λόγω Δεκαπενταύγουστου, παρά τους ισχυρούς ανέμους που επηρεάζουν τα δρομολόγια, με την έξοδο να κορυφώνεται ιδίως στο λιμάνι του Πειραιά.