ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φώτο: SOOC

Φάρσα τα τηλεφωνήματα για βόμβες σε Γαλλικό προξενείο και πρεσβείες

Φάρσα αποδείχθηκαν οι απειλές για βόμβες σε προξενείο Γαλλίας, πρεσβεία Αιγύπτου, ΕΒΕΑ και ΒΕΑ το πρωί της Παρασκευής. Οι έλεγχοι της αστυνομίας στα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας δεν εντόπισαν τίποτα ύποπτο.

Φάρσα αποδείχθηκαν τα τηλεφωνήματα για εκρηκτικούς μηχανισμούς που σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής σε σημαντικά κτήρια του κέντρου της Αθήνας, όπως το προξενείο της Γαλλίας, η πρεσβεία της Αιγύπτου, το ΕΒΕΑ και το ΒΕΑ.

Αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους στα συγκεκριμένα κτήρια, τα οποία βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια των ερευνών δεν εντοπίστηκε κανένα ύποπτο αντικείμενο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 11:00 το πρωί, άγνωστοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το προξενείο της Γαλλίας και την πρεσβεία της Αιγύπτου, υποστηρίζοντας ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες. Λίγα λεπτά αργότερα, αντίστοιχα τηλεφωνήματα έγιναν και προς το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια απειλητικά τηλεφωνήματα είχαν πραγματοποιηθεί και πριν από λίγες ημέρες προς το γαλλικό προξενείο και το ΕΒΕΑ, τα οποία επίσης αποδείχθηκαν φάρσες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νάιτζελ Φάρατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός κατηγορείται για προετοιμασία επίθεσης κατά του Φάρατζ

Ο 28χρονος Βρετανός Τζόσουα Κέρι κατηγορείται για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, μεταξύ αυτών και κατά του Νάιτζελ Φάρατζ, ενώ ήδη διώκεται για τη δολοφονία της πρώην βουλευτή του Reform UK, Αν Γουίντεκομπ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης – Εκκένωση τώρα

Εκκενώνεται το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μετά από απειλή για βόμβα. Άγνωστος τηλεφώνησε προειδοποιώντας για εκρηκτικό μηχανισμό, ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και δόθηκε εντολή άμεσης εκκένωσης από τα μεγάφωνα.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ελεύθεροι με εγγύηση οι πέντε συλληφθέντες σε βάση

Πέντε Βρετανοί αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, μετά τη σύλληψή τους για υπόθεση εκρηκτικών και τρομοκρατίας κοντά σε αεροπορική βάση που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ. Οι έρευνες συνεχίζονται, εξετάζοντας κάθε ενδεχόμενο.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πέντε συλλήψεις σε βάση που χρησιμοποιήθηκε για επιθέσεις στο Ιράν

Πέντε άνδρες ανακρίνονται από τη βρετανική αστυνομία για υπόθεση εκρηκτικών και τρομοκρατίας, μετά τη σύλληψή τους κοντά στη βάση RAF στο Φέρφορντ. Αναφέρθηκαν από γεωργό που είδε κουκουλοφόρους στα χωράφια της περιοχής.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Οι συλληφθέντες στη βρετανική βάση του Φέρφορντ ήταν υπό έρευνα, λέει ο Τραμπ

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν κοντά σε αμερικανική βάση στη Βρετανία ως ύποπτοι για τρομοκρατία και κατοχή εκρηκτικών. Ο Τραμπ ανέφερε ότι σχεδίαζαν μεγάλες ζημιές και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση καιρό από τις αμερικανικές αρχές.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πέντε ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν κοντά σε αεροπορική βάση

Στη νοτιοδυτική Αγγλία συνελήφθησαν πέντε άνδρες ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας κοντά σε αμερικανική αεροπορική βάση στο Γκλόστερσιρ, όπως ανακοίνωσε η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου.