Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται στη Χαλκιδική, καθώς αύριο, Παρασκευή 31 Ιουλίου, τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, με τον Δείκτη Επικινδυνότητας να βρίσκεται στο επίπεδο 3.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, η απαγόρευση θα ισχύσει από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και αφορά συγκεκριμένες περιοχές των δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη.
Συγκεκριμένα, στον Δήμο Κασσάνδρας, περιλαμβάνονται η χερσόνησος Κασσάνδρας και η κορυφογραμμή από Κασσανδρινό έως Αγία Παρασκευή, καθώς και οι περιοχές «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» της Τ.Κ. Παλιουρίου.
Στον Δήμο Σιθωνίας, η απαγόρευση αφορά τη χερσόνησο Σιθωνίας, την κορυφογραμμή Δραγουνδέλι, από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό έως τη Συκιά. Για τον Δήμο Αριστοτέλη, περιλαμβάνονται οι περιοχές από Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη, Τσάμια Στρατονίκης, Φυσώκα και το Σκοπευτήριο Στρατωνίου.