ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Στρατιωτικό drone στον αέρα
Στρατιωτικό drone πετά πάνω από λίμνη και γεωργική περιοχή.

Δράση κατά των πυρκαγιών: 24ωρη επιτήρηση με drones και AI από 110 φυλάκια

Από 1η Μαΐου, drones από 110 φυλάκια επιτηρούν όλη τη χώρα για πρόληψη πυρκαγιών, μεταφέροντας άμεσα δεδομένα στην Πυροσβεστική. Η πλατφόρμα CIVICS αναλύει και αναγνωρίζει εστίες, εντοπίζοντας το ακριβές σημείο του συμβάντος σε πραγματικό χρόνο.

Με τη χρήση drones από 110 φυλάκια σε όλη τη χώρα, υλοποιείται από την 1η Μαΐου η επιτήρηση της ελληνικής επικράτειας για την πρόληψη των πυρκαγιών. Τα drones απογειώνονται από σημεία όπως ο Έβρος, ο Ταΰγετος, η Κέρκυρα και η Ρόδος, πραγματοποιώντας αδιάλειπτες πτήσεις όλο το εικοσιτετράωρο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Τα δεδομένα των πτήσεων μεταφέρονται άμεσα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, διευκολύνοντας την ταχύτατη επέμβαση στα σημεία που διαπιστώνεται κίνδυνος.

Η ανάλυση των οπτικών δεδομένων εξασφαλίζεται μέσω της πλατφόρμας πολιτικής προστασίας CIVICS της TwinLogic Solutions. Η πλατφόρμα ενσωματώνει δύο τεχνολογικά υποσυστήματα: το Optic Noesis, ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης μηχανικής όρασης για αυτοματοποιημένη αναγνώριση εστιών καπνού και φωτιάς, και το GeoAware Optics, ένα σύστημα γεωχωρικού προσδιορισμού που παρέχει σε πραγματικό χρόνο τις ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες του συμβάντος, μειώνοντας τον χρόνο απόκρισης.

Η δράση πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τις εταιρείες VanGuard Drones και TwinLogic Solutions, σε στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη διαρκή ενημέρωσή της.

Ο Operations Director - UAS Flight Instructor της VanGuard Security Drones, κ. Τσώνος, επεσήμανε ότι για μία ακόμη χρονιά η εταιρεία υποστηρίζει την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέσα από τα 110 επιχειρησιακά κέντρα ΣμηΕΑ που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο CTO της TwinLogic Solutions, Ηλ. Ψυχογιός, σημείωσε πως η εταιρεία είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνεργασίας με τη VanGuard Security Drones, συμβάλλοντας στην υποστήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό εστιών καπνού και φωτιάς με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας το κόστος ζωής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα διεθνώς, δίνοντας έμφαση στη γεωπολιτική, την ενέργεια, τη μετανάστευση και την τεχνητή νοημοσύνη. Τόνισε τον ρόλο της χώρας στον ΟΗΕ και τη σημασία του Διαλόγου.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας-Ινδίας για AI και ασφάλεια στη θάλασσα

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Ινδίας συμπροήδρευσαν σε εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη θαλάσσια ασφάλεια, στο πλαίσιο της 81ης Συνόδου του ΟΗΕ, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις και τις εφαρμογές για τη διεθνή ειρήνη.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Τι θα πει για Ελλάδα-Τουρκία, Κύπρο και Τεχνητή Νοημοσύνη

Στην ομιλία του στον ΟΗΕ, ο Κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι ο διάλογος με την Τουρκία πρέπει να βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, υπογραμμίζοντας ότι διάλογος και μονομερείς ενέργειες δεν συνυπάρχουν, ενώ θα αναφερθεί και στο Κυπριακό.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Έλληνες startupers ΤΝ: Με δουλειά και στήριξη πετυχαίνεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με Έλληνες ιδρυτές εταιρειών AI στο Σαν Φρανσίσκο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «The Future of AI Elsewhere» της Endeavor Greece, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τις ιστορίες τους.
Τεχνολογία παγκόσμιου δικτύου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η διπλωματική ιστορία της Ελλάδας διαθέσιμη ψηφιακά με ΑΙ

Η διπλωματική ιστορία της Ελλάδας γίνεται ψηφιακά προσβάσιμη μέσω της νέας πλατφόρμας του ΥΠΕΞ. Με εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης, χρήστες έχουν πρόσβαση σε 35,6 εκατ. σελίδες αρχείων από την Επανάσταση έως το 2010.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στήριξη και επενδύσεις για μείωση του ενεργειακού κόστους

Ο Κ. Πιερρακάκης, Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Πρόεδρος του Eurogroup, μίλησε στο Δουβλίνο για τη σημασία των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων, τις κοινές εμπειρίες Ελλάδας-Ιρλανδίας και τις προκλήσεις από ενεργειακή κρίση και Τεχνητή Νοημοσύνη.