ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σεισμογράφος γραφήματος
Φωτο: Shutterstock

Σεισμός στην Εύβοια: Κατολισθήσεις και ζημιές, αλλά χωρίς τραυματισμούς

Σεισμοί 5,2 και 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκαν το μεσημέρι στην περιοχή Προκοπίου Ευβοίας, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε δρόμους και σπίτια. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Σε επιφυλακή Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική.

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,2 και 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκαν το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Προκοπίου Ευβοίας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους και υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, Γιώργου Τσαπουρνιώτη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Ωστόσο, όπως σημείωσε, υπάρχουν «εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο με κατολισθήσεις αλλά και ζημιές σε σπίτια στο Προκόπι και στη Δαφνούσα».

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Κατσαφάδος, και ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρος Καμπούρης, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές για την άμεση καταγραφή των ζημιών και τον συντονισμό των ενεργειών αποκατάστασης.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δυνάμεις του Σώματος έχουν κινητοποιηθεί πραγματοποιώντας περιπολίες στην περιοχή, ενώ προχώρησαν και στην απομάκρυνση πετρών που έπεσαν σε δρόμο κοντά στο Δερβένι Ευβοίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Στους 77 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό

Τουλάχιστον 77 νεκροί από ισχυρό σεισμό στη δυτική Κολομβία, που προκάλεσε κατάρρευση κτιρίων και παγιδεύσεις, λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου. Η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση, σύμφωνα με το Reuters.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: 69 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό, σύμφωνα με τις αρχές

Τουλάχιστον 69 νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από τη θεομηνία που έπληξε τη δυτική Κολομβία, σύμφωνα με τοπικές αρχές. Τα περισσότερα θύματα εντοπίζονται στις περιοχές Ρισαράλντα, Μανιθάλες και Βάγιε δελ Κάουκα.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός στο Τσόκο Κολομβίας: τραυματίες και ζημιές, χωρίς κίνδυνο τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην επαρχία Τσόκο, στη δυτική Κολομβία, με επίκεντρο κοντά στις ακτές του Ειρηνικού. Αισθητός σε Μπογοτά, Κάλι, Βενεζουέλα, Ισημερινό και Παναμά. Εστιακό βάθος 115 χλμ.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στις δυτικές Φιλιππίνες, αισθητός στη Μανίλα

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Δυτικής Μιντόρο στις Φιλιππίνες, αισθητός και στη Μανίλα. Εργαζόμενοι σε δημόσια επιχείρηση εκκένωσαν κτίριο για προληπτικούς λόγους. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 21 χλμ. νοτιοδυτικά του Μαμπουράο.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ καταγράφηκε στην Τοσκάνη της Ιταλίας

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στην Τοσκάνη με επίκεντρο κοντά στην Πίζα. Δεν υπάρχουν τραυματίες, το εστιακό βάθος ήταν 7 χλμ. Εκκενώθηκαν δημαρχείο και δικαστήρια, καθώς και διακόπηκαν τα δρομολόγια τρένων.