ΓΔ: 2482.92 0.28% Τζίρος: 7.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:43:01
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας

Κιλκίς: Αποκάλυψη τηλεφωνικής απάτης με θύμα ηλικιωμένη γυναίκα

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος 74χρονης σε χωριό του Κιλκίς, με δράστη 27χρονο που ταυτοποιήθηκε. Οι δράστες απέσπασαν 5.300 ευρώ, 32 λίρες και κοσμήματα, υποδυόμενοι τον συμβολαιογράφο.

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κιλκίς τηλεφωνική απάτη σε βάρος 74χρονης γυναίκας, η οποία σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη σε χωριό της περιοχής. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου ημεδαπού, του οποίου τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνεργός του δράστη τηλεφώνησε στη γυναίκα και, προσποιούμενος τον συμβολαιογράφο, την έπεισε να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα, δήθεν για καταμέτρηση. Με αυτόν τον τρόπο, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 5.300 ευρώ, 32 λίρες Αγγλίας και διάφορα κοσμήματα.

Τα αντικείμενα παρέλαβε ο 27χρονος, ο οποίος διέφυγε με όχημα που ανήκει στην 32χρονη αδελφή του. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του και τη διερεύνηση πιθανής εμπλοκής τους σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Η σχετική δικογραφία πρόκειται να υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Συστάσεις της αστυνομίας προς τους πολίτες

Με αφορμή το περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε οδηγίες για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους.

* Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που σας τηλεφωνούν και προσποιούνται διάφορες ιδιότητες.

* Μην αποκαλύπτετε αν έχετε στο σπίτι χρήματα, κοσμήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.

* Ενημερώνετε άμεσα την αστυνομία, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης.

Η αστυνομία υπενθυμίζει ότι η διάδοση αυτών των συμβουλών σε συγγενείς, φίλους και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους μπορεί να αποτρέψει νέα περιστατικά εξαπάτησης. Περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομία και κάψιμο σημαιών στην Κάλι

Διαδηλωτές στην Κάλι έκαψαν αμερικανικές σημαίες και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, μετά τη νίκη του δεξιού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Κολομβίας, γεγονός που εξόργισε υποστηρικτές της αριστεράς.
Σημαία Βολιβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Ξεσπούν οι πρώτες συγκρούσεις μετά την έκτακτη ανάγκη

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην Κοτσαμπάμπα μεταξύ αστυνομικών και αγροτών μετά την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, με χρήση δακρυγόνων και ρίψεις πετρών και δυναμίτη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ελληνική Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 51χρονου για ένοπλη ληστεία 100.000€ στην Κηφισιά, συγγενής θύματος

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου στην Κηφισιά με λεία άνω των 100.000 ευρώ τον Μάιο. Συνελήφθη ο 51χρονος ανιψιός του θύματος για συμμετοχή στη ληστεία και άλλες κατηγορίες, μετά από αστυνομική επιχείρηση στην Αττική.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Βρέθηκε νεκρή η 43χρονη αγνοούμενη, o δράστης παραδέχτηκε την πράξη

Ο 43χρονος από τα Σκόπια, ύποπτος για την εξαφάνιση της 45χρονης Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, ομολόγησε τη δολοφονία της. Η σορός βρέθηκε θαμμένη σε χωράφι, ενώ ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή.
Γαλλικό αστυνομικό βαν
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 20 συλλήψεις σε απαγορευμένη διαδήλωση κατά καταστολής στο Ιράν

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για την καταστολή στο Ιράν, παρά την απαγόρευση διαδήλωσης. Η αστυνομία διέλυσε τη συγκέντρωση με σπρέι πιπεριού και προχώρησε σε 20 συλλήψεις.