ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αυστραλιανή σημαία ηλιοβασίλεμα

Η τελετή για τη Μάχη Κρήτης στο Ρέθυμνο στα αυστραλιανά ΜΜΕ

Στο Ελληνοαυστραλιανό Πάρκο Μνήμης στο Ρέθυμνο, πραγματοποιήθηκε τιμητική τελετή για Αυστραλούς στρατιώτες της Μάχης της Κρήτης, με απονομή μεταλλίων στους απογόνους και μεγάλη προβολή από αυστραλιανά ΜΜΕ.

Η διαχρονική σχέση Ρεθύμνου και Αυστραλίας αναδείχθηκε μέσα από την τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου στο Ελληνοαυστραλιανό Πάρκο Μνήμης, συγκεντρώνοντας σημαντικό ενδιαφέρον από τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση αποτέλεσε έναν συμβολικό φόρο τιμής στους Αυστραλούς στρατιώτες που πολέμησαν στη Μάχη της Κρήτης τον Μάιο του 1941, κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής. Παράλληλα, αποδόθηκε τιμή στις οικογένειες όσων συμμετείχαν σε μία από τις σημαντικότερες πολεμικές αναμετρήσεις της περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Χ. Μαρινάκης, απένειμε το Μετάλλιο της Μάχης της Κρήτης στους απογόνους 15 Αυστραλών στρατιωτών που πολέμησαν στο πλευρό της Ελληνικής Χωροφυλακής, του Ελληνικού Στρατού και των πολιτών της Κρήτης.

Όπως επισημαίνει δημοσίευμα της αυστραλιανής ιστοσελίδας NEOS KOSMOS, η πρωτοβουλία του δήμου Ρεθύμνης αποτέλεσε πράξη αναγνώρισης της προσφοράς των Αυστραλών στρατιωτών και της κοινής ιστορικής πορείας που ενώνει τις δύο χώρες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι από τους 274 Αυστραλούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στη Μάχη της Κρήτης, οι 120 έπεσαν στο Ρέθυμνο, γεγονός που υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο της περιοχής στα δραματικά γεγονότα εκείνης της εποχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβατικό αεροσκάφος διάδρομος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση αποφεύχθηκε για δύο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ

Οι αυστραλιανές αρχές ερευνούν σοβαρό περιστατικό στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ όπου δύο επιβατηγά αεροσκάφη παραλίγο να συγκρουστούν στον διάδρομο. Ένας τραυματίστηκε, αφού το ένα αεροπλάνο φρέναρε απότομα για αποφυγή σύγκρουσης.
Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Οι έφηβοι συνεχίζουν τα social media παρά την απαγόρευση

Πάνω από το 80% των Αυστραλών εφήβων συνέχισαν να χρησιμοποιούν social media τρεις μήνες μετά την απαγόρευση σε κάτω των 16, λόγω αδυναμίας των πλατφορμών να εφαρμόσουν ηλικιακούς ελέγχους, σύμφωνα με την eSafety.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χρυσή ιστορία έγραψε η Εθνική Πόλο Ανδρών στην Αυστραλία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών για την κατάκτηση του πρώτου της World Cup στην Αυστραλία, τονίζοντας το πάθος και τη νοοτροπία νικητή που έδειξαν ο Θ. Βλάχος και οι παίκτες του.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αλμπανέζι: Θέτει στον Τραμπ τα νέα δασμολογικά μέτρα των ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός Αλμπανέζι δήλωσε ότι θα θέσει στον Τραμπ το θέμα των νέων αμερικανικών δασμών, τους οποίους θεωρεί αδικαιολόγητους και ζητά την άρση τους, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον κατά της Αυστραλίας και άλλων χωρών.
Άδειο δικαστήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν εκδίδεται στην Αυστραλία 56χρονος για ανθρωποκτονία στην Πάτρα

Το Συμβούλιο Εφετών Πάτρας αποφάσισε να μην εκδοθεί στην Αυστραλία 56χρονος που είχε συλληφθεί για ανθρωποκτονία, καθώς το αδίκημα κρίθηκε παραγεγραμμένο με βάση το ελληνικό δίκαιο, σύμφωνα με τον συνήγορό του.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μ. Σχοινά με πρέσβη Αυστραλίας: Στο επίκεντρο φέτα και ελαιόλαδο

Συνάντηση Σχοινά με την πρεσβευτή Αυστραλίας για την προστασία φέτας και ελαιολάδου. Συζητήθηκαν ενίσχυση ελληνικών εξαγωγών, αυστραλιανές επενδύσεις και συνεργασία στον αγροτικό τομέα στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Αυστραλίας.