ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Δεμένο πλοίο λιμάνι

Σύγκρουση Superrunner Jet στο λιμάνι της Πάρου κατά τον ελλιμενισμό

Απαγόρευση απόπλου επιβλήθηκε στο Superrunner Jet στην Πάρο μετά από επακούμβηση του καταπέλτη κατά το δέσιμο. Στο πλοίο βρίσκονταν 30 επιβάτες και 3 ΙΧ. Θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι πριν συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Προσωρινή απαγόρευση απόπλου επιβλήθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό-ταχύπλοο πλοίο Superrunner Jet, έπειτα από επακούμβηση του καταπέλτη του στην μπίντα της προβλήτας κατά τη διαδικασία πρυμνοδέτησης στο λιμάνι της Πάρου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τη Ραφήνα προς την Άνδρο, την Τήνο, τη Μύκονο και την Πάρο, με τελικό προορισμό τη Νάξο.

Στο πλοίο επέβαιναν 30 επιβάτες και τρία Ι.Χ. οχήματα. Οι αρχές διενεργούν τους προβλεπόμενους ελέγχους προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση απόπλου και να συνεχιστεί το ταξίδι με ασφάλεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη ανησυχία της Ελλάδας για τη φονική επίθεση σε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ελλάδα εκφράζει έντονη ανησυχία για τη φονική επίθεση σε εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, τονίζοντας την ανάγκη ασφάλειας για τα πληρώματα και ελευθερίας στη ναυσιπλοΐα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού ναυτικού.
Κρουαζιερόπλοιο, Πειραιά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πειραιάς: Έως 8,5 ώρες καθυστερήσεις πλοηγήσεων σε 40 περιστατικά σε 15 μέρες

Σοβαρές καθυστερήσεις έως και 8,5 ώρες στις πλοηγικές υπηρεσίες του εμπορικού λιμένα Πειραιά καταγγέλλει η Διεθνής Ναυτιλιακή Ένωση, κάνοντας λόγο για σημαντική επιδείνωση της κατάστασης παρά τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις βελτίωσης.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Αδιάκοπη η μάχη στην εξωτερική πολιτική, δεν υποχωρούμε στα δικαιώματά μας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε την ανάγκη στήριξης της ακτοπλοΐας και συγκράτησης των τιμών στα εισιτήρια λόγω αυξήσεων στα καύσιμα, ζητώντας κατανόηση και βοήθεια από την Ευρώπη για τη διασύνδεση των νησιών.
δεξαμενόπλοιο Αφραμαξ στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Μαύρη Θάλασσα: Πλοίο εξέπεμψε SOS, ένας νεκρός, τρεις αγνοούμενοι

Ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι μετά από σήμα κινδύνου πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσαν οι ρουμανικές αρχές. Διασώθηκαν εννέα άτομα. Τρία μέλη του πληρώματος παραμένουν αγνοούμενα. Το πλοίο έφερε σημαία Κομόρες.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και διαμορφώνει τις εξελίξεις στη ναυτιλία

Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στη Σαγκάη, προώθησε τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε κινεζικά ναυπηγεία και συμφώνησε στην ενίσχυση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στη ναυτιλία.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλές Φρουρών Επανάστασης για κλιμάκωση αν οι ΗΠΑ συνοδεύουν πλοία στο Ορμούζ

Οι Φρουροί της Επανάστασης απείλησαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση με τις ΗΠΑ, αν συνεχιστεί η αμερικανική υποστήριξη στα πλοία που διαπλέουν το Στενό του Ορμούζ, το οποίο το Ιράν θεωρεί κρίσιμο για την παγκόσμια διακίνηση υδρογονανθράκων.