Καλά στην υγεία του και σε κατάσταση ευθυμίας εντοπίστηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο ο 52χρονος Βρετανός τουρίστας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί για αρκετές ώρες, προκαλώντας κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών και εθελοντικών ομάδων του νησιού.
Ο άνδρας, που είχε ταξιδέψει από το Μάντσεστερ για διακοπές, εντοπίστηκε από την ομάδα ΕΠΟΜΕΑ στην περιοχή της Ιξιάς. Όπως ανέφερε στα μέλη της ομάδας, μπέρδεψε τα λεωφορεία και αντί να φτάσει στο Φαληράκι, κατέληξε στην άλλη πλευρά του νησιού.
Οι έρευνες ξεκίνησαν το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας, όταν οι συγγενείς του ανησύχησαν επειδή δεν εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο όπου θα διέμενε. Παράλληλα, δεν κατάφερε να εντοπιστεί ούτε από τον οδηγό που είχε αναλάβει τη μεταφορά του από το αεροδρόμιο.
Η επικοινωνία με τον 52χρονο ήταν αδύνατη, καθώς είχε ξεχάσει το κινητό του τηλέφωνο στο αυτοκίνητο συγγενικού του προσώπου στην Αγγλία. Η συντονισμένη δράση των αρχών και των εθελοντών οδήγησε τελικά στον ασφαλή εντοπισμό του, δίνοντας τέλος στην αγωνία των συγγενών του.