ΓΔ: 2628.73 0.65% Τζίρος: 272.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Στις 39 οι προσαγωγές για επίθεση σε φοιτητές στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ

Σε 39 ανήλθαν οι προσαγωγές για την επίθεση σε μέλη φοιτητικής παράταξης στο ΑΠΘ, ενώ έξι νεαροί τραυματίστηκαν. Το ΚΚΕ κατηγορεί για κρατική καταστολή και παρουσία αστυνομικών, καταγγέλλοντας προβοκάτσιες πριν τις φοιτητικές εκλογές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 39 ανήλθαν οι προσαγωγές ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση κατά μελών φοιτητικής παράταξης στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Οι αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες του περιστατικού, το οποίο προκάλεσε έντονη κινητοποίηση στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Όπως ενημέρωσε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για επτά. Οι τραυματίες είναι τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας 19 έως 24 ετών. 

Οι πέντε φέρουν ελαφρά τραύματα, όπως εκδορές και μώλωπες, ενώ ένας 20χρονος με κάταγμα στο χέρι πρόκειται να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.

Σε ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για το περιστατικό, γίνεται λόγος για «νέα προσπάθεια έντασης της κρατικής καταστολής με την απαράδεκτη παρουσία και την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του Πολυτεχνείου ΑΠΘ, την προσαγωγή δεκάδων φοιτητών»

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι «αξιοποιούνται προβοκατόρικες ενέργειες, από ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές, μια μέρα μάλιστα πριν τις φοιτητικές εκλογές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο ατόμων για ξυλοδαρμό υπαλλήλου σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη

Δύο άνδρες, με καλυμμένα πρόσωπα, ξυλοκόπησαν με σιδερολοστούς νεαρό υπάλληλο ψιλικατζίδικου στην Τούμπα Θεσσαλονίκης λόγω προσωπικών διαφορών. Η ΔΙ.ΑΣ. τους συνέλαβε. Ο τραυματίας νοσηλεύεται με πρώτες βοήθειες.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση 18 κλοπών και απάτης με κάρτες, 14 κατηγορούμενοι

Η Αστυνομία Θεσσαλονίκης εξιχνίασε 18 υποθέσεις κλοπών και απάτης με υπολογιστή στο κέντρο της πόλης, ταυτοποιώντας 14 άτομα. Οι δράστες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, συσκευές και μία μοτοσικλέτα συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης - Εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Άγνωστοι τοποθέτησαν δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ΑΤΜ τράπεζας στην Καλαμαριά τα ξημερώματα. Ο ένας εξερράγη, καταστρέφοντας το μηχάνημα, ενώ ο δεύτερος δεν ενεργοποιήθηκε. Δεν είναι σαφές αν αφαιρέθηκαν χρήματα.
Ελλάδα αστυνομικός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων για ληστεία και απόπειρα στη Θεσσαλονίκη

Δύο πρόσφατα περιστατικά ληστείας σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με άμεσες συλλήψεις υπόπτων από την αστυνομία, καθώς οι δράστες άσκησαν βία για να κλέψουν κινητό, τσάντα και αλυσίδα από περαστικούς.