ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Φώτο: ΑΠΘ

ΑΠΘ: Εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 11 Μαΐου στο κτίριο Διοίκησης

Το ΑΠΘ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στις 11 Μαΐου, από τις 9:00 έως τις 13:00, στο κτίριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή», με συμμετοχή μόνο κατόπιν ραντεβού.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με την Επιτροπή Υγείας, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2026. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 9:00 έως τις 13:00, στο ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή».

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν όχι μόνο αίμα αλλά και αιμοπετάλια. Η διαδικασία θα γίνεται αποκλειστικά με προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να διασφαλιστεί η αποφυγή συνωστισμού και η ομαλή διεξαγωγή της δράσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 2310 996709, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 με 16:00. Για τη συμμετοχή απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ και η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, ενώ δεν είναι απαραίτητο οι αιμοδότες να είναι νηστικοί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2026 ξεκινά το Κέντρο Τοξικώσεων & Υπερδοσολογίας στο Παπαγεωργίου

Το 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Αναφοράς Τοξικώσεων και Υπερδοσολογίας στο «Παπαγεωργίου» σε συνεργασία με το ΑΠΘ, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών οξείας τοξίκωσης και την καταγραφή υπερδοσολογιών πανελλαδικά.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση ΑΠΘ για κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτητή Κτηνιατρικής

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ επισημαίνουν ότι η περίοδος διακοπών βοήθησε στον περιορισμό επαφών μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτητή. Έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ESG

Πρώτη εθελοντική αιμοδοσία από το ΤΕΦΑΑ με τη στήριξη του ΑΧΕΠΑ

Το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ διοργανώνει την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του, με τη στήριξη του ΑΧΕΠΑ, στις 31/3/2026, 9:30-14:00, στο Γυάλινο Κτίριο Θέρμης. Παράλληλα, δημιουργεί Τράπεζα Αίματος για ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετανάστες και δημόσιες υπηρεσίες: Σοβαρά γλωσσικά εμπόδια στην επικοινωνία

Έρευνα του ευρωπαϊκού έργου DIALOGOS δείχνει ότι μετανάστες, ιδιαίτερα όσοι μιλούν γλώσσες μικρότερης διάδοσης, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας με δημόσιες υπηρεσίες.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στηρίζει τη Δ’ Παιδιατρική του ΑΠΘ

Σε πλήρη λειτουργία ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο «Παπαγεωργίου», καλύπτοντας ανάγκες όλης της Βόρειας Ελλάδας και βελτιώνοντας τη διάγνωση σε παιδιά και τη φροντίδα ασθενών με χρόνιο πόνο.