ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

Βανδαλισμός στην προτομή του αρχιφύλακα Λυγγερίδη στη Θεσσαλονίκη

Άγνωστοι βανδάλισαν με μαύρη μπογιά την προτομή του αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης καταδίκασε το γεγονός και διαβεβαίωσε πως η προτομή θα αποκατασταθεί άμεσα.

Άγνωστοι προχώρησαν σε βανδαλισμό της προτομής του αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος είχε σκοτωθεί εν ώρα υπηρεσίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ, όταν οι δράστες έριξαν μαύρη μπογιά στο μνημείο.

Την πράξη καταδίκασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαιρίδης, ο οποίος ανέφερε σε ανάρτησή του: «Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Αστυνομικού ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, είχα αναφέρει ότι 100 φορές και αν το βανδαλίσουν 101 θα είμαστε εκεί να το αποκαταστήσουμε».

Στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Τσαιρίδης πρόσθεσε: «Χθες το βράδυ κάποια αρρωστημένα μυαλά προχώρησαν σε αυτή την εμετική πράξη. Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί».

Ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ακόμη ότι «αυτές οι ακραίες και άρρωστες μειοψηφίες πρέπει με τη συμβολή όλων να εξαφανιστούν από την πόλη της Θεσσαλονίκης», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κοινή δράση με αποφασιστικότητα και χωρίς φοβικά σύνδρομα.

Η προτομή βρίσκεται στο πάρκο που φέρει το όνομα του Γιώργου Λυγγερίδη, στην πλατεία Σιντριβανίου. Στα αποκαλυπτήριά της, τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, εκπρόσωποι κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές, καθώς και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τηλεκπαίδευση σε υπολογιστή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη πέντε ατόμων για τηλεφωνικές απάτες με «λογιστή» σε Κιλκίς και Πέλλα

Πέντε συλλήψεις έγιναν σε Κιλκίς και Πέλλα για τηλεφωνικές απάτες με τη μέθοδο του «λογιστή». Οι δράστες αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα, ενώ τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες.
Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 20χρονος συνελήφθη για απόπειρα ληστείας σε ξάδελφό του

Στη Θεσσαλονίκη, 20χρονος συνελήφθη για απόπειρα ληστείας σε βάρος του 35χρονου ξαδέλφου του, με τη βοήθεια πέντε ατόμων. Το θύμα τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών και κατασχέσεις

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών. Στην κατοχή και το σπίτι του βρέθηκαν κάνναβη, κοκαΐνη, κινητό και μικρό χρηματικό ποσό. Η σύλληψη έγινε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξι άτομα ταυτοποιήθηκαν για ληστείες άνω των 117.000€

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις ληστείες και μία διακεκριμένη κλοπή στη Θεσσαλονίκη, με λεία άνω των 117.000 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα και λίρες. Ταυτοποιήθηκαν έξι άτομα, ενώ οι υποθέσεις έγιναν από Μάιο 2023 έως Φεβρουάριο 2024.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 39 οι προσαγωγές για επίθεση σε φοιτητές στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ

Σε 39 ανήλθαν οι προσαγωγές για την επίθεση σε μέλη φοιτητικής παράταξης στο ΑΠΘ, ενώ έξι νεαροί τραυματίστηκαν. Το ΚΚΕ κατηγορεί για κρατική καταστολή και παρουσία αστυνομικών, καταγγέλλοντας προβοκάτσιες πριν τις φοιτητικές εκλογές.