Στη σύλληψη ενός 81χρονου και ενός 36χρονου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων.
Όπως προέκυψε, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Απριλίου 2026, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης, σημειώθηκαν άσκοποι πυροβολισμοί από οικία. Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε έρευνες το πρωί της επόμενης ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν δύο πυροβόλα όπλα, ένα κυνηγετικό όπλο, δύο γεμιστήρες, 701 φυσίγγια διαφόρων τύπων, 12 κάλυκες, έναν ασύρματο με βάση και φορτιστή, καθώς και ένα μαχαίρι.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.