ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατεδάφιση κτιρίου έργο
Εκσκαφέας πάνω σε χαλάσματα οικίας σε γειτονιά της πόλης.

Ξεκίνησε η κατεδάφιση αυθαιρέτων στο Ρέμα Πικροδάφνης Παλαιού Φαλήρου

Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση δύο αυθαίρετων κτισμάτων στο Ρέμα της Πικροδάφνης, στο Παλαιό Φάληρο, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων και το περιβάλλον, ενώ ακολουθούν εργασίες αποκατάστασης του χώρου.

Ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολούσε για δεκαετίες τους κατοίκους στο Ρέμα της Πικροδάφνης στο Παλαιό Φάληρο βρήκε οριστική λύση, καθώς ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση δύο αυθαίρετων κτισμάτων επί της οδού Αγίας Λαύρας. Η εξέλιξη αυτή δίνει τέλος σε μια κατάσταση που επιβάρυνε την καθημερινότητα των κατοίκων και υποβάθμιζε την εικόνα της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, «τα συγκεκριμένα κτίσματα είχαν μετατραπεί διαχρονικά σε εστίες αυθαίρετης και παράνομης κατάληψης, προκαλώντας σοβαρά ζητήματα όχλησης για τους κατοίκους της γειτονιάς». 

Η συσσώρευση απορριμμάτων και η εγκατάλειψη του χώρου δημιουργούσαν εικόνα υποβάθμισης, ανασφάλειας και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

 «Η απομάκρυνσή τους αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την αποκατάσταση της νομιμότητας, την προστασία της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή» αναφέρει ο δήμος.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι τα αυθαίρετα κτίσματα βρίσκονταν κατά μήκος της όχθης του ρέματος, σε ένα ευαίσθητο περιβαλλοντικά σημείο.

 Έτσι, η παρέμβαση δεν περιορίστηκε μόνο στην κατεδάφιση, αλλά συνοδεύτηκε και από εργασίες αποκατάστασης του χώρου, με στόχο την απομάκρυνση επιβαρυντικών στοιχείων και την αποκατάσταση της καθαριότητας και της τάξης, στο πλαίσιο των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η δράση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, επιβεβαιώνοντας τη σημασία του συντονισμού για την αντιμετώπιση σύνθετων θεμάτων. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η Πολεοδομία Ελληνικού - Αργυρούπολης, καθώς και οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Τεχνική και Καθαριότητας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, δήλωσε: «Η κατεδάφιση των δύο αυθαίρετων κτισμάτων στην οδό Αγίας Λαύρας αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση που βάζει τέλος σε ένα πρόβλημα δεκαετιών για τη γειτονιά και τους κατοίκους της περιοχής. 

Για χρόνια, ο συγκεκριμένος χώρος είχε μετατραπεί σε σημείο παρανομίας, όχλησης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης. 

Σήμερα, με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, δίνουμε μια καθαρή απάντηση. Αποκαθιστούμε τη νομιμότητα, προστατεύουμε το περιβάλλον και βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Κωτσόβολος: Δώρισε 300 συσκευές πρώτης ανάγκης σε οικογένειες στη Θεσσαλία

Με την πολύτιμη ανταπόκριση των καταναλωτών στο κάλεσμα του προγράμματος «Δεύτερο Σπίτι», η εταιρεία έχει στηρίξει μέχρι σήμερα 1.780 οικογένειες, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τοπικούς φορείς.
Δανέζικη σημαία Κοπεγχάγη
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρή στη Δανία η φάλαινα που είχε διασωθεί στη Γερμανία

Η μεγάπτερη φάλαινα «Τίμι», που διασώθηκε πρόσφατα στη Γερμανία, βρέθηκε νεκρή κοντά στο Άνχολτ της Δανίας, παρά τις επίμονες προσπάθειες διάσωσης. Είχε εγκλωβιστεί αρχικά στις ακτές της Βαλτικής στα τέλη Μαρτίου.
Υμηττός βουνό θέα Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζωτικός πνεύμονας για την ποιότητα ζωής στην Αθήνα ο Υμηττός

Ο Υμηττός αποκτά ολοένα μεγαλύτερη σημασία για τους Αθηναίους ως πνεύμονας πρασίνου. Σε forum του ΣΠΑΥ τονίστηκε η ανάγκη προστασίας του με έμφαση στην πρόληψη, επιστημονική τεκμηρίωση και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.