ΓΔ: 1418.14 0.79% Τζίρος: 37.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:35:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στην Ελλάδα οι κληρώσεις του Champions League και του Europa League

Η απόφαση ελήφθη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, με τις κληρώσεις να γίνονται τον Οκτώβριο.

Την Ελλάδα επέλεξε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις του Champions League, του Europa League, η απονομή της "Χρυσής Μπάλας" και οι σχετικές παράπλευρες εκδηλώσεις. 

Όλες οι εκδηλώσεις  θα πραγματοποιηθούν φέτος τον Οκτώβριο στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Η επιλογή της Ελλάδας από την UEFA συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της UEFA μετά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Η απόφαση της UEFA συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή τη 'Ελλάδας, ως μιας σύγχρονης ασφαλούς χώρας, που είναι σε θέση να φιλοξενεί διοργανώσεις αυτού του επιπέδου», τονίζει, σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Όπως σημειώνει, καθοριστικό γεγονός για την οριστικοποίηση της συμφωνίας ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες μέρες  ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Melissanidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΕΚ: Αποχωρεί ο Μελισσανίδης, νέος ιδιοκτήτης ο εφοπλιστής Μ. Ηλιόπουλος

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, ανήκει στην νέα γενιά Ελλήνων εφοπλιστών που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια, ενώ πλέον είναι ιδιαίτερα ενεργός στην ελληνική ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση πτήσεων ελικοπτέρων και drone στην Αττική λόγω τελικού UEFA

Η οδηγία απαγόρευσης έχει ισχύ από την 14.00 ώρα της 29 Μαΐου 2024 έως και την 06.00 ώρα της επόμενης μέρας και καλύπτει περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής στην οποία περιλαμβάνονται τα σημεία όπου θα διεξαχθεί η αθλητική διοργάνωση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ετοιμότητα του ΕΚΑΒ για την υγειονομική κάλυψη στον τελικό της UEFA

Στην ευρύτερη περιοχή διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα θα επιχειρούν, πέντε ασθενοφόρα οχήματα, δύο Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) καθώς και τέσσερις μοτοσικλέτες της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ.