ΓΔ: 2506.79 0.24% Τζίρος: 286.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σφύρα δικαστηρίου

Ενοχή πρότεινε η εισαγγελέας για ζεύγος αστυνομικών σε δίκη για κακοποίηση

Η εισαγγελέας ζητά την καταδίκη του εν διαστάσει ζεύγους αστυνομικών για σειρά αδικημάτων σεξουαλικής βίας και κακοποίησης κατά των ανήλικων παιδιών τους, ενώ η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόταση ενοχής για το εν διαστάσει ζεύγος των αστυνομικών που κατηγορούνται για σειρά αδικημάτων σεξουαλικής βίας σε βάρος των ανήλικων παιδιών τους υπέβαλε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο, το οποίο συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, την καταδίκη των δύο γονιών για τα σοβαρά αδικήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο προσωρινά κρατούμενος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στη Βουλή, δικάζεται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών, πορνογραφία ανηλίκων (παραγωγή και κατοχή), ενδοοικογενειακή μεθοδευμένη σωματική βλάβη κατά ανηλίκου, καθώς και για αδικήματα που αφορούν οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η εισαγγελική λειτουργός, πλην της ενδοοικογενειακής μεθοδευμένης σωματικής βλάβης κατά ανηλίκου και της οπλοκατοχής, πρότεινε την καταδίκη του αστυνομικού για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Παράλληλα, η πρόταση της εισαγγελέα περιλαμβάνει και την ενοχή της μητέρας των θυμάτων, η οποία είχε καταγγείλει την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι οι πράξεις της εις βάρος των παιδιών της έγιναν υπό καθεστώς εξαναγκασμού από τον συγκατηγορούμενό της.

Η αστυνομικός κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου, κατάχρηση ανηλίκου από οικείο πρόσωπο και γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η αστυνομία φυγάδευσε δήμαρχο λόγω απειλής από συμμορία ναρκωτικών

Ο δήμαρχος της Αλές στη νότια Γαλλία φυγαδεύτηκε και τέθηκε υπό αστυνομική προστασία λόγω απειλής επίθεσης από τη συμμορία «DZ Mafia», καθώς αυξάνονται τα περιστατικά βίας που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών στη χώρα.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σφυροκόπησε και λήστεψε την πρώην υπουργό, λέει ο εισαγγελέας

Ο Τζόσουα Κέρι, 28 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία της πρώην υπουργού Αν Γουίτικαμ, την οποία χτύπησε 21 φορές με σφυρί στο σπίτι της στη νοτιοδυτική Αγγλία. Η Γουίτικαμ βρέθηκε νεκρή στις 9 Ιουλίου.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα πρότυπο και ηγέτιδα στην αντιτρομοκρατία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτηρίζει την Ελλάδα ηγετική δύναμη στην αντιτρομοκρατία και παράδειγμα προς μίμηση, τονίζοντας τη στενή και διαρκή συνεργασία της με τις ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας.