ΓΔ: 2610.73 -0.14% Τζίρος: 143.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:59:36
Στοίβα εφημερίδων

Ανασκόπηση Τύπου της 11ης Απριλίου 2026

Η Real News προβάλλει ως κύριο θέμα τη μεταφορά βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ενώ η Απογευματινή εστιάζει στη δημιουργία «Ενεργειακών ΚΕΠ» για fast track ενισχύσεις προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Οι κυριακάτικες εφημερίδες παρουσιάζουν πλούσια θεματολογία, με έμφαση στις πολιτικές εξελίξεις, την οικονομία και τις διεθνείς ισορροπίες. Οι τίτλοι των πρωτοσέλιδων αποτυπώνουν το εύρος των θεμάτων που απασχολούν την επικαιρότητα.

Το Πρώτο Θέμα αναδεικνύει τις ενισχύσεις και τις θεσμικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ το Βήμα της Κυριακής κάνει λόγο για εκεχειρία στη ζώνη του λυκόφωτος, αναφερόμενο σε κρίσιμες πολιτικές διεργασίες.

Η Real News προβάλλει ως κύριο θέμα τη μεταφορά βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ενώ η Απογευματινή εστιάζει στη δημιουργία «Ενεργειακών ΚΕΠ» για fast track ενισχύσεις προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Η Κυριακάτικη Δημοκρατία χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «Μοιραίο και επικίνδυνο Μητσοτάκη», ενώ ο Ελεύθερος Τύπος επικεντρώνεται στο παζλ των γαλάζιων ψηφοδελτίων ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων.

Η Εστία αποκαλύπτει πως «βαθύ λαρύγγι» της ΝΔ «κάρφωσε» τους βουλευτές, την ώρα που η Καθημερινή αναλύει το φαινόμενο των «ασυμβίβαστων» της Ν.Δ.

Η Αυγή της Κυριακής κάνει λόγο για «Γολγοθά ακρίβειας» εξαιτίας κυβερνητικών επιλογών, ενώ το Documento αποκαλύπτει υπόθεση δημοσίου λειτουργού που «τον πληρώναμε ως επιστήμονα αλλά ήταν απόφοιτος λυκείου».

Το Παρόν της Κυριακής σημειώνει ότι «κλείνει ο κύκλος του Μητσοτάκη», ενώ η Κυριακάτικη Kontra αναφέρει πως είκοσι βουλευτές προτίθενται να προσχωρήσουν στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Η ποικιλία των θεμάτων αποτυπώνει το έντονο πολιτικό κλίμα και τις προεκτάσεις του σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του κυριακάτικου Τύπου ως καθρέφτη της δημόσιας συζήτησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Φλωρίδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης: Ο Τσίπρας θα έπρεπε να αποφεύγει κάθε αναφορά στη Δικαιοσύνη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, απάντησε στον Αλ. Τσίπρα για την κριτική του στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας πως η σημερινή κυβέρνηση δεν χειραγωγεί την ηγεσία της Δικαιοσύνης και καλώντας σε υπενθύμιση των πεπραγμένων της.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας αλλάζει εικόνα, στηρίζοντας τα συμφέροντα

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στην ΕΛΑΣ ότι καλύπτει τα έξοδά της μόνο από μέλη, τονίζοντας πως στελέχη μιλούσαν για κάλυψη εξόδων από τον κ. Τσίπρα. Σημειώνει ότι απαιτούνται πολλοί δωρητές για να συγκεντρωθούν τόσο μεγάλα ποσά, με βάση τη νομοθεσία.
Πάυλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Έρχεται έως Σεπτέμβριο το νομοσχέδιο για ραδιοφωνικές άδειες

Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι η διαδικασία για τις περιφερειακές άδειες θα ξεκινήσει από το ΕΣΡ το φθινόπωρο, με κάθε περιφέρεια να εξετάζεται ξεχωριστά. Τόνισε πως πρόκειται για μια εκκρεμότητα που αφορά όλη την κοινωνία.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Νίνα Βάρκεν νέα επικεφαλής στο γραφείο της καγκελαρίας Γερμανίας

Η Νίνα Βάρκεν αναμένεται να αναλάβει επικεφαλής της καγκελαρίας, ενώ το Υγείας θα αναλάβει ο Καρστεν Λίνεμαν. Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθούν επίσημα αύριο από τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε το ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά αρνήθηκε τη λύση

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε ότι εννέα από τις υποθέσεις βουλευτών της ΝΔ στον ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκαν στο αρχείο, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για τοξικότητα. Έκανε σαφές πως κανείς βουλευτής της ΝΔ δεν κατηγορείται για ίδιο όφελος.