ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Στέλεχος Αερονομίας συνοδεύει ύποπτο
Στέλεχος της Αερονομίας και στρατιωτικοί συνοδεύουν άτομο για ανάκριση στην Αθήνα.

Συνελήφθη καταζητούμενος για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών

Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα από τις αυστριακές αρχές για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών. Είχε και καταδίκη πενταετούς κάθειρξης. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη το μεσημέρι της 7ης Απριλίου 2026 στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 40χρονος αλλοδαπός, ο οποίος καταζητούνταν με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές της Αυστρίας για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών/Γ.Α.Δ.Α., κατά την άφιξη του άνδρα στη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσε και απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος υπηκόων τρίτης χώρας κατά συρροή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για τις περαιτέρω νόμιμες διαδικασίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν 7 διακινητές που προωθούσαν 46 μη νόμιμους μετανάστες

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις έξι υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Σαπών Ροδόπης, Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.
Περιπολικό αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν πέντε διακινητές μη νόμιμων μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, Τυχερού, Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.
Σύλληψη με χειροπέδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν έξι διακινητές για παράνομη μεταφορά 37 μεταναστών στη Κομοτηνή

Σε αγροτική οδό μεταξύ των οικισμών Γρατινής και Ροδίτη Ροδόπης, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα έξι μη νόμιμους μετανάστες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος-Ροδόπη: Συνελήφθησαν δύο για διακίνηση μεταναστών

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν σε Έβρο και Ροδόπη για διακίνηση μεταναστών χωρίς έγγραφα. Μετέφεραν παράνομα συνολικά 15 άτομα σε δύο διαφορετικά περιστατικά. Κατασχέθηκαν οχήματα και κινητά, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Περιπολικό της αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Έλληνα στα Χανιά για υπόθεση ναρκωτικών

Στα Χανιά συνελήφθη 52χρονος, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, καθώς βρέθηκαν στο σπίτι του 150 γραμμάρια κάνναβης και τρία δενδρύλλια κάνναβης στη φάση ανάπτυξης. Οι Αρχές συνεχίζουν τις δράσεις κατά των ναρκωτικών.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη μελών ρωσόφωνης μαφίας για εκβιασμούς και βίαιες επιθέσεις

Συνελήφθη 49χρονος, βασικό μέλος ρωσόφωνης μαφίας, στο Παλαιό Φάληρο μετά από αστυνομική επιχείρηση. Μαζί του συνελήφθη και 37χρονος συνεργός για υπόθαλψη εγκληματία. Κατηγορούνται για εκβιασμούς και λαθρεμπόριο καπνικών.