Η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων στη Γλυφάδα το βράδυ της Παρασκευής (03/04), μετά από επεισόδιο κατά το οποίο οι δράστες προέταξαν όπλα σε αστυνομικούς για να αποφύγουν τον έλεγχο.
Οι συλληφθέντες, ηλικίας 32, 36 και 37 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και απειλή, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νοτιοανατολικής Αττικής.
Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν ύποπτο όχημα που παρέμενε σταθμευμένο για αρκετή ώρα σε δρόμο της Γλυφάδας, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις κατηγορούμενοι. Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, οι άνδρες βγήκαν από το αυτοκίνητο, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.
Προκειμένου να ματαιώσουν τον έλεγχο, οι κατηγορούμενοι προέταξαν σφυρί, μαχαίρι και αεροβόλο όπλο, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς. Μετά από έρευνα, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
• κουκούλα τύπου full face
• πλαστικός ταχυγεμιστήρας αεροβόλου πιστολιού
• μεταλλική φιάλη επαναγέμισης αεροβόλου πιστολιού
• συσκευή γεωεντοπισμού (GPS)
• το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ
• τέσσερα κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.