ΓΔ: 2657.05 -0.75% Τζίρος: 258.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ομπρέλα στη βροχή

Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Τρικάλων για την κακοκαιρία

Συνεδρίασε σήμερα το ΠΕΣΟΠΠ για την κακοκαιρία Erminio που πλήττει τα Τρίκαλα. Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν όλες οι υπηρεσίες, ενώ προσωπικό και μηχανήματα είναι σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.

Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΣΟΠΠ) συνεδρίασε σήμερα, τόσο μέσω τηλεδιάσκεψης όσο και με φυσική παρουσία, με αντικείμενο την κακοκαιρία Erminio που αναμένεται να επηρεάσει για δύο ημέρες την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Της συνεδρίασης προήδρευσε η χωρική αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρύσα Ντιντή, με στόχο τον αποτελεσματικό συντονισμό και την προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας.

Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς της Περιφέρειας βρίσκονται ήδη σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας. Στόχος είναι η πρόληψη και η άμεση αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς και η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των πολιτών.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Τρικάλων έχει θέσει σε επιφυλακή προσωπικό και μηχανήματα έργου, ώστε να συνδράμουν άμεσα όπου χρειαστεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Παράλληλα, οι δήμοι της ΠΕ Τρικάλων, μέσω των εκπροσώπων τους, δήλωσαν πλήρη ετοιμότητα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, επισημαίνοντας τη συνεργασία τους με την Περιφέρεια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία παραμένουν επίσης σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με κύριο μέλημα την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους.

 Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς υπογράμμισαν την ετοιμότητα και την άριστη συνεργασία τους για την αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σμήνος μη επανδρωμένων αεροσκαφών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίκαλα: Drones προστατεύουν τον Ασπροπόταμο από φωτιές 24 ώρες

Εγκαταστάθηκε σύστημα επιτήρησης με drones στον Ασπροπόταμο, με πρωτοβουλία του Δήμου Μετεώρων και συνεργασία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, προσφέροντας 24ωρη προστασία από πυρκαγιές στη σημαντική αυτή ορεινή περιοχή.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Τουρνάς: Το νομοσχέδιο ενισχύει το κράτος μετά από φυσική καταστροφή

Ο υπ. Κλιματικής Κρίσης, Ευ. Τουρνάς, παρουσίασε το νέο πλαίσιο στεγαστικής και κρατικής αρωγής, τονίζοντας γρήγορη και διαφανή στήριξη πολιτών μετά από φυσικές καταστροφές, ψηφιακά εργαλεία και σύνδεση με ιδιωτική ασφάλιση.
Κατεδάφιση κτιρίου έργο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στήριξη της ΟΛΠ στον Δήμο Σαλαμίνας για πυρόπληκτες περιοχές

Ο ΟΛΠ στηρίζει τις αποκαταστάσεις στη Σαλαμίνα μετά τις πυρκαγιές, καλύπτοντας το κόστος εκσκαφέα για απομάκρυνση καμένων υλικών, στο πλαίσιο κοινωνικής ευθύνης και ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών που επλήγησαν.
Όχημα Πυροσβεστικής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλη οχημάτων: Απαλλαγή για εθελοντές Πολιτικής Προστασίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης ευχαριστεί τον Κωσταντίνο Κυρανάκη και τον Γιώργο Κώτσηρα για την απαλλαγή τελών σε πυροσβεστικά οχήματα εθελοντικών οργανώσεων.
Φωτιά στην Αττική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαρκόπουλο Ωρωπού ο υπΚΚΠΠ Ευ. Τουρνάς - Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

Στον Ωρωπό μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Ευάγγελος Τουρνάς για άμεση ενημέρωση σχετικά με τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε. Η φωτιά, που πλέον δεν έχει ενεργό μέτωπο, αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Πυρκαγία, φωτία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη, Κάρπαθο και Κάσο

Σε κατάσταση «Red Code» τίθενται Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι, Κάρπαθος και Κάσος λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Ενισχύονται τα μέτρα ετοιμότητας του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων αναγκών.