ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
Ορεινό δασικό τοπίο
Πανέμορφη δασική περιοχή με θέα σε βουνό και θάλασσα, ιδανική για περιήγηση στη φύση.

Μυτιλήνη: Φοιτητές Λονδίνου στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου για άσκηση

Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Λονδίνου συμμετείχαν σε εκπαιδευτική άσκηση στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου, γνωρίζοντας απολιθώματα, άγριες ορχιδέες και χλωρίδα με τη συνοδεία ειδικού γεωλόγου.

Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Λονδίνου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική άσκηση πεδίου στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου, με στόχο τη μελέτη της γεωλογικής και φυσικής κληρονομιάς της περιοχής.

Η πρώτη στάση της εκπαιδευτικής επίσκεψης έγινε στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους. Οι φοιτητές περπάτησαν στις περιπατητικές διαδρομές, ανάμεσα σε ιστάμενους και κατακείμενους κορμούς και ριζικά συστήματα που διατηρούνται στη θέση τους για περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια.

Με τη συνοδεία του γεωλόγου Λουκά Σαββέλου, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη διαδικασία δημιουργίας των απολιθωμάτων, τις δράσεις προστασίας και ανάδειξης, καθώς και τη συνολική διαχείριση του Απολιθωμένου Δάσους.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις άγριες ορχιδέες του Δάσους, που αριθμούν 13 διαφορετικά είδη, καθώς και ποικιλία φρυγανικών και λιβαδικών φυτών που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Στη συνέχεια, η ομάδα επισκέφθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι. Εκεί, περιηγήθηκαν στις μόνιμες εκθέσεις και ενημερώθηκαν για την εκθεσιακή παρουσίαση του Δάσους, την ηφαιστειακή δραστηριότητα που συνέβαλε στη δημιουργία του, καθώς και τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που προωθούν την προστασία του.

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν επίσης για τη στρατηγική ανάδειξης και διαχείρισης του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το οποίο αποτελεί μοναδικό φυσικό μνημείο διεθνούς σημασίας.

Πηγή φωτογραφίας: Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία εμμένει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι διαδικτυακές εξετάσεις των Νομικών μαθημάτων δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων» και καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να άρουν άμεσα την κατάληψη.
ασφάλεια ανθρώπων ξύλινα ομοιώματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίμνη Πλαστήρα και Τεργέστη ενώνουν δυνάμεις για πολιτισμό και γλώσσα

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και το Πανεπιστήμιο Τεργέστης συνεργάζονται για την προώθηση του πολιτισμού και της γνώσης, φιλοξενώντας Ιταλούς φοιτητές, ενισχύοντας τη διεθνή συνεργασία και μετατρέποντας την περιοχή σε εκπαιδευτικό τοπόσημο.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξεταστική με tablet για φοιτητές ΑΠΘ από Μάιο – 6 άξονες μέριμνας

Το ΑΠΘ ανακοινώνει ότι χιλιάδες φοιτητές θα συμμετάσχουν στις πρώτες ψηφιακές εξετάσεις με tablet την εαρινή εξεταστική, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη φοιτητική εμπειρία με σταδιακή εφαρμογή σε όλες τις σχολές.
Sunlight Group Logistics Κέντρο
ESG

Sunlight Academy: Μαθητικές και φοιτητικές επισκέψεις σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Η Sunlight Group ορίζει το 2025 ως ορόσημο για τη Sunlight Academy, έχοντας ήδη υποδεχθεί 1.000 μαθητές και φοιτητές σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ενώ διπλασιάζει έτσι τον περσινό αριθμό συμμετοχών, ενισχύοντας τη σύνδεση νέων με την καινοτομία.