ΓΔ: 2023.1 -1.11% Τζίρος: 237.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:11:33
Φωτιά

Χίος: Έσβησε η φωτιά στα Ψαρά

Μεταξύ των καμένων εκτάσεων και αυτές με τα θυμάρια γεγονός που ερμηνεύεται ως μεγάλη ζημιά στη μελισσοκομία που παράγει το περίφημο θυμαρίσιο μέλι των Ψαρών.

Έσβησε σήμερα το μεσημέρι η φωτιά στα Ψαρά και αφού κατέκαψε 2.500 στρέμματα θαμνώδους και χορτολιβαδικής έκτασης.

Μεταξύ των καμένων εκτάσεων και αυτές με τα θυμάρια γεγονός που ερμηνεύεται ως μεγάλη ζημιά στη μελισσοκομία που παράγει το περίφημο θυμαρίσιο μέλι των Ψαρών. Όπως πάντως δήλωσαν στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ μελοπαραγωγοί ο θάμνος του θυμαριού θέλει περίπου πέντε χρόνια για να αρχίσει να δίνει ικανοποιητική ανθοφορία, και μόλις φέτος άρχισε να αποδίδει το βορειοανατολικό τμήμα του νησιού που είχε καεί το 2016.

Πάντως οι 20 περίπου οικογένειες του νησιού που ασχολούνται με τη μελισσοκομία πρόλαβαν και μετακίνησαν τις κυψέλες και έτσι δεν υπήρξε ζημιά στο κεφάλαιο μελισσών.

Στις απώλειες καταγράφεται και ένα αυτοκίνητο, που κάηκε ολοσχερώς.

Στην κατάσβεση της φωτιάς βοήθησε πεζοπόρο τμήμα εννέα πυροσβεστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου που έφτασε με ελικόπτερο σούπερ πούμα αργά το απόγευμα του Σαββάτου. Επίσης στην κατάσβεση συμμετείχαν και τρία πυροσβεστικά οχήματα με τρεις πυροσβέστες που έφθασαν στα Ψαρά με το πλοίο της γραμμής αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Από την Πυροσβεστική που θα παραμείνει με ένα όχημα και δύο άντρες στο νησί προκειμένου να παρέμβει σε περίπτωση αναζωπύρωσης, τονίζεται η συμβολή στην κατάσβεση των Ψαριανών εθελοντών σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Στα Ψαρά έπνεαν ισχυροί νότιοι άνεμοι 6 – 7 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιδρομές αφήνουν χωρίς ρεύμα το ανατολικό Κίεβο, λέει ο Κλίτσκο

Το ανατολικό Κίεβο έμεινε χωρίς ρεύμα και νερό μετά από ρωσικές επιθέσεις που στόχευσαν το ενεργειακό δίκτυο τη νύχτα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κλίτσκο. Επιβεβαιώνεται από τοπικούς ανταποκριτές.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία προσπαθεί να σπείρει χάος με επιθέσεις σε υποδομές

Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να προκαλέσει χάος στην Ουκρανία πλήττοντας τις ενεργειακές και σιδηροδρομικές υποδομές, ενώ προειδοποιεί για πιθανές ελλείψεις βενζίνης στη Ρωσία λόγω ουκρανικών επιθέσεων.
Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: 18 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Νταρτζίλινγκ

Τουλάχιστον 18 νεκροί και σοβαρές ζημιές σε σπίτια, δρόμους και γέφυρες λόγω έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή Νταρτζίλινγκ, Ινδία, ενώ στο Νεπάλ οι νεκροί αυξήθηκαν σε 50. Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους και αποκατάσταση.
Καπνός στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα ενώ ετοιμάζονται συνομιλίες στην Αίγυπτο

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα εντείνονται, καθώς ισραηλινά άρματα και αεροσκάφη βομβαρδίζουν κατοικίες. Την ίδια ώρα, Αίγυπτος φιλοξενεί συνομιλίες για το αμερικανικό σχέδιο κατάπαυσης πυρός, με ελπίδες για άμεση ειρήνη.