ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Έρευνες σε σύνδεσμο στη Χαριλάου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα σε σύνδεσμο φίλων του Άρη στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της υπόθεσης δολοφονίας 20χρονου στην Καλαμαριά. Την έρευνα διεξάγει η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα σε σύνδεσμο φίλων του Άρη στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, υπό την εποπτεία των αρχών.

Την έρευνα διενεργούν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδος, καθώς φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση δολοφονίας του 20χρονου που σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα στην Καλαμαριά.

Για την πορεία των ερευνών ενημερώνεται διαρκώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Παράλληλα, η υπεράσπιση του 23χρονου που κατηγορείται ως δράστης της ανθρωποκτονίας και έχει προφυλακιστεί μετά την απολογία του στην 1η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, υπέβαλε αίτημα αναβάθμισης του κατηγορητηρίου για τα δύο πρόσωπα που βρίσκονταν με τον 20χρονο το μοιραίο βράδυ.

Το αίτημα, που υποβλήθηκε στην ανακρίτρια η οποία χειρίζεται τη δικογραφία, αφορά την άσκηση δίωξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πλευρά του 23χρονου επικαλείται τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, όπου περιγράφονται χτυπήματα στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα από απροσδιόριστα όργανα ή αντικείμενα.

Κατά την απολογία του, ο 23χρονος υποστήριξε ότι ενήργησε σε καθεστώς άμυνας, ισχυριζόμενος πως δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του.

Μέχρι στιγμής, τα δύο πρόσωπα από την παρέα του 20χρονου διώκονται για πλημμεληματικές πράξεις, όπως συμμορίας, διακεκριμένης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και κατοχής αντικειμένων ικανών να προκαλέσουν σωματική βλάβη, σύμφωνα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νέου Αθλητικού Νόμου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται 19χρονος που κρατείται και επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα στην ανακρίτρια, ενώ το δεύτερο άτομο εξακολουθεί να αναζητείται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας σε 14χρονο μετά από μαχαίρωμα

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία ασκήθηκε σε 14χρονο από το Ιράν, που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθητές του σε σχολείο του Λαγκαδά. Ο ανήλικος οδηγήθηκε στον ανακριτή.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για επίθεση σε 17χρονο μαθητή έξω από σχολείο

17χρονος τραυματίστηκε μετά από επίθεση από συνομηλίκους του έξω από σχολείο στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Δύο δράστες, 16 και 17 ετών, συνελήφθησαν. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδιο με τραυματία και δύο συλλήψεις στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Σοβαρό επεισόδιο με τραυματισμό στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης: 49χρονος τραυμάτισε με χαρτοκόπτη 43χρονο σε διαμέρισμα. Η Αστυνομία συνέλαβε και τους δύο, εντοπίζοντας επίσης κάνναβη και παράνομα δισκία στον χώρο.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 23χρονου στην Τούμπα για χρήση λέιζερ στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη 23χρονος έξω από το γήπεδο της Τούμπας, καθώς φέρεται να χρησιμοποιούσε λέιζερ προς παίκτες και πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας κατά τη διάρκεια αγώνα. Το λέιζερ κατασχέθηκε και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο συλλήψεις για οπλοκατοχή στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν δύο άνδρες στη Θεσσαλονίκη για υπόθεση διακίνησης οπλισμού με προορισμό τουρκική εγκληματική οργάνωση. Σε βάρος τους και ενός Τούρκου κρατούμενου σχηματίστηκε δικογραφία για σοβαρά αδικήματα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διώξεις σε 8 για επίθεση κατά πρώην προέδρου ομάδας

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε επίθεση στη Θεσσαλονίκη, όπου ομάδα οκτώ ατόμων επιτέθηκε σε πρώην πρόεδρο αθλητικής ομάδας στις 22/7/2024, προκαλώντας και φθορές σε ταξί στο οποίο επιβιβάστηκε, μετά από συνάντηση σε ξενοδοχείο.