ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

Στο Αυτόφωρο οι οκτώ για λεκτική βία κατά δημοσιογράφων στην Τούμπα

Στο Αυτόφωρο θα δικαστούν οκτώ άτομα που συνελήφθησαν για λεκτική βία κατά δημοσιογράφων στην Τούμπα, πριν το ματς ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός. Διώκονται για απειλές και παράνομη βία κατά τον νέο Αθλητικό Νόμο. Κατηγορούνται και έξι ακόμη.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι οκτώ συλληφθέντες που φέρονται να άσκησαν λεκτική βία εναντίον δημοσιογράφων στο γήπεδο της Τούμπας, πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός την περασμένη Κυριακή.

Η εισαγγελέας απήγγειλε ποινική δίωξη για τις πράξεις της απειλής διάπραξης εγκλημάτων και της παράνομης βίας, οι οποίες τελέστηκαν από κοινού εντός αθλητικών εγκαταστάσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση και πριν από την επίσημη έναρξή της.

 Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος, με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπει ο νέος Αθλητικός Νόμος.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και διώκονται για τις ίδιες πράξεις, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, οι εμπλεκόμενοι είναι ηλικίας από 22 έως 45 ετών. Η ταυτοποίησή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιήθηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Τούμπας - Τριανδρίας, υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας και το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κιλκίς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβολή στη δίκη για προπηλακισμό δημοσιογράφων στο γήπεδο της Τούμπας

Η δίκη των οκτώ οπαδών του ΠΑΟΚ για προπηλακισμό δημοσιογράφων στο γήπεδο της Τούμπας αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου, με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εισόδου σε γήπεδα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα τις ημέρες αγώνα.
Γήπεδο Τούμπας γεμάτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 14 ταυτοποιήσεις και 8 συλλήψεις για επίθεση σε δημοσιογράφους

Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε 14 άτομα για λεκτική επίθεση σε δημοσιογράφους στον αγώνα ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός στην Τούμπα. Οκτώ συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα. Οι δράστες, 22-45 ετών, κατηγορούνται για παράνομη βία και αθλητικό νόμο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οκτώ άτομα συνελήφθησαν για το επεισόδιο στην Τούμπα

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις για το περιστατικό απειλών κατά δημοσιογράφων στη Τούμπα, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη βία και παραβάσεις αθλητικού νόμου.
Γήπεδο Τούμπας PAOK
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΟΚ: 1926 δέντρα στη Δ. Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια από την ίδρυση

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γιορτάζει τα 100 χρόνια της με δενδροφύτευση 1926 δέντρων στο δάσος της Τούμπας, τιμώντας το έτος ίδρυσής της. Στη δράση συμμετέχουν παίκτες, τεχνικό τιμ και φίλαθλοι, στηρίζοντας την ενίσχυση του πρασίνου στη Θεσσαλονίκη.