ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα

Συνελήφθη 50χρονος στην Κηφισιά με τμήματα αρχαίων αμφορέων

Συνελήφθη 50χρονος στην Κηφισιά, όταν στο σπίτι του βρέθηκαν 10 τμήματα ενάλιων αμφορέων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση και παραβίαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κηφισιάς συνέλαβαν το πρωί του Σαββάτου 14 Μαρτίου έναν 50χρονο, στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν δέκα τμήματα ενάλιων αμφορέων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση και παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και ανάλυση δεδομένων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 50χρονου στην Κηφισιά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• τέσσερα τμήματα ενάλιων αμφορέων από την ελληνιστική περίοδο,

• τέσσερα τμήματα ενάλιων αμφορέων από τη βυζαντινή περίοδο και

• δύο τμήματα ενάλιων αμφορέων από τη νεότερη περίοδο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα αντικείμενα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άποψη Θεσσαλονίκης πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ιερέας καταδικάστηκε ξανά για ενδοοικογενειακή βία

Σε 11 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε 46χρονος ιερέας στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από καταγγελία της πρώην συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Είναι η δεύτερη καταδίκη του σε λίγους μήνες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση ΕΛΑΣ για εξάρθρωση σπείρας εκβιαστών με πέντε συλλήψεις

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, εκρήξεις με χειροβομβίδες και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ άλλοι τέσσερις είναι ήδη φυλακισμένοι.
Πορτογαλική Βουλή κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Δικαστική νίκη για τους ακτιβιστές υπέρ της στέγασης

Πορτογαλικό δικαστήριο επέτρεψε σε ακτιβίστρια να στήσει σκηνή διαμαρτυρίας όλη νύχτα στην πλατεία Rossio της Λισαβόνας, αμφισβητώντας κυβερνητική απαγόρευση για κινητοποιήσεις μετά τα μεσάνυχτα. Η κυβέρνηση διαφωνεί με την απόφαση.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κοντινό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Υπόδειγμα η ΔΑΟΕ – Έρευνα για εμπλοκή κρατικών λειτουργών σε εγκλήματα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, τη διαφθορά στην αστυνομία και ζήτησε μέτρα για τη διαχείριση των συγκεντρώσεων υπέρ Κασιδιάρη και των αντισυγκεντρώσεων.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφοδος των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολεοδομία Κατερίνης

Έρευνα για φαινόμενα διαφθοράς στην Πολεοδομία Κατερίνης διενεργεί η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., με πληροφορίες για συλλήψεις. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις μετά το πέρας της έρευνας.
Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση 40-50 ατόμων σε αστυνομικούς σε πορεία στο Νέο Ηράκλειο

Ομάδα 40-50 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια πορείας στο Νέο Ηράκλειο για την επέτειο της ένοπλης επίθεσης του 2013. Προκλήθηκαν φθορές, έγινε χρήση μέσων απώθησης και η ένταση εκτονώθηκε.