ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Τροχαία και φορτηγό
Αστυνομικός της τροχαίας ελέγχει φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο, πιθανότατα στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Σύλληψη δύο ατόμων για ρίψη μπαζών σε οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη

Άναρχη απόρριψη μπαζών από εργασίες ανακαίνισης σε περιφραγμένο οικόπεδο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης προκάλεσε ρύπανση και οικολογική βλάβη. Εμπλέκονται 54χρονος που ενήργησε για λογαριασμό του 55χρονου εργοδότη του χωρίς άδεια.

Σοβαρό περιστατικό περιβαλλοντικής ρύπανσης εντοπίστηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου μπάζα από εργασίες ανακαίνισης κατέληξαν ανεξέλεγκτα σε περιφραγμένο οικόπεδο, προκαλώντας σημαντική υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ένας 54χρονος εντοπίστηκε να απορρίπτει φορτίο στερεών αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων μέσα στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Το σημείο χρησιμοποιούνταν για τον σκοπό αυτό από τον 55χρονο εργοδότη του, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση από τις αρμόδιες Αρχές.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., ο 54χρονος φέρεται να ενεργούσε κατόπιν εντολής του 55χρονου, ενώ η μεταφορά των αποβλήτων πραγματοποιήθηκε με φορτηγό ιδιοκτησίας του τελευταίου. Η ανεξέλεγκτη απόρριψη προκάλεσε μεταβολή στη γεωμορφολογία του εδάφους, οδηγώντας σε ρύπανση και οικολογική διατάραξη της περιοχής.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της ισχύουσας περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή ο 30χρονος για τη δολοφονία του πατέρα του στο Τριάδι

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος για τη δολοφονία του πατέρα του στο Τριάδι Θεσσαλονίκης, έχοντας ομολογήσει την πράξη. Βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά, ενώ το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζημία άνω των 4,5 εκατ. ευρώ από κύκλωμα επιδοτήσεων

Ζημιά άνω των 4,5 εκατ. ευρώ υπέστησαν ΕΕ και Ελληνικό Δημόσιο από εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ με ψευδείς δηλώσεις αγροτικών επιδοτήσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Συνελήφθησαν 17 άτομα, ενώ συνολικά κατηγορούνται 334.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν 2.000€ από 79χρονη παριστάνοντας εφοριακούς

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε 79χρονη στις Σέρρες, όπου 21χρονος με συνεργό της απέσπασαν κοσμήματα προσποιούμενοι υπάλληλο εφορίας. Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 17 για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη, ζημιά 4,5 εκ.

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση κατά εγκληματικής οργάνωσης για απάτη στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έχουν συλληφθεί 17 άτομα σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες και Αθήνα, με παράνομο όφελος άνω των 4,5 εκατ. ευρώ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε 30χρονο για τη δολοφονία του πατέρα του

Ο 30χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του πατέρα του στο Τριάδι Θεσσαλονίκης κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς και για παραβάσεις όπλων και ναρκωτικών. Παραμένει υπό κράτηση μέχρι την απολογία του σε ανακριτή.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 40χρονου στο λιμάνι Θεσσαλονίκης για αντιποίηση αρχής

Συνελήφθη 40χρονος στο λιμάνι Θεσσαλονίκης για αντιποίηση αρχής και παραβάσεις περί όπλων, έχοντας πλαστό αστυνομικό σήμα και ασύρματο σε συχνότητα της αστυνομίας. Ισχυρίστηκε ότι είναι εν ενεργεία στρατιωτικός.