ΓΔ: 2586.71 -0.64% Τζίρος: 26.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:11:38
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα

Σύλληψη τριών μελών συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στη Δυτική Αττική. Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης και αξιοποίησης πληροφοριών για διακίνηση ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής, με επίκεντρο τη Δυτική Αττική.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 2 Μαρτίου 2026, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή των Επιχειρησιακών Ομάδων της Υποδιεύθυνσης Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ένας 35χρονος και δύο 31χρονοι, μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση της ομάδας στη διακίνηση ηρωίνης, κοκαΐνης, καθώς και ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης. Μέσω αστυνομικών ενεργειών, διασταυρώσεων στοιχείων και δημιουργίας προφίλ, πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση και ο ρόλος κάθε μέλους.

Συγκεκριμένα, ο ένας 31χρονος φέρεται να διηύθυνε την οργάνωση, αναλαμβάνοντας την ανεύρεση προμηθευτών. Ο 35χρονος λειτουργούσε ως κύριος συνεργός του, ενώ ο δεύτερος 31χρονος είχε αναλάβει την αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών σε ειδικό χώρο απόκρυψης.

Εργαστήριο νόθευσης και κατασχεθέντα ευρήματα

Κατά τις έρευνες σε οικίες, οχήματα και σε ημιυπόγειο διαμέρισμα που λειτουργούσε ως χώρος αποθήκευσης και εργαστήριο νόθευσης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και εξοπλισμός επεξεργασίας.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 4 κιλά και 210 γραμμάρια ηρωίνης, 427,8 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 25,35 γραμμάρια κοκαΐνης. Επιπλέον, βρέθηκαν 7,63 κιλά ουσίας άγνωστης χημικής σύστασης, κατάλληλης για νόθευση ναρκωτικών.

Οι αρχές κατέσχεσαν επίσης εξοπλισμό εργαστηρίου, δύο πιστόλια, 64 φυσίγγια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές, τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το ποσό των 4.745 ευρώ.

Ποινικές εκκρεμότητες και δικαστική πορεία

Η ΕΛΑΣ επισημαίνει ότι και οι τρεις συλληφθέντες είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια και άλλα αδικήματα, ενώ σε δύο εξ αυτών είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάσχεση ναρκωτικών Τελωνείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: Κύκλωμα ναρκωτικών προσέγγιζε ανηλίκους με κρυπτογραφημένες εφαρμογές

Το ΔΕΟΣ της ΑΑΔΕ στη Θεσσαλονίκη εξάρθρωσε κύκλωμα ναρκωτικών που δρούσε μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών, προσεγγίζοντας και ανηλίκους. Συνελήφθησαν τρία μέλη, ενώ κατασχέθηκαν 3,5 κιλά κάνναβης και 120 γραμμάρια κοκαΐνης.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιστέρι: Σύλληψη δύο ατόμων για όπλα – Κατασχέθηκε πιστόλι

Συνελήφθησαν στο Περιστέρι δύο άνδρες, 27 και 22 ετών, αφού στην κατοχή του πρώτου βρέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα και τέσσερα φυσίγγια που είχε κρύψει στο εσώρουχό του. Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν από την αστυνομία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 22χρονης στο αεροδρόμιο Μακεδονία για εισαγωγή κάνναβης

22χρονη αλλοδαπή συνελήφθη στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας 18,65 κιλά ακατέργαστης κάνναβης SKUNK από Βαρκελώνη ως μέλος διεθνικής σπείρας. Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, 150 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.
Αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για κύκλωμα παράνομου τζόγου και διώξεις

Δεκαοκτώ άτομα κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου στη Θεσσαλονίκη και Καβάλα, με βαρύτατες κατηγορίες περί απάτης, νομιμοποίησης εσόδων και σύστασης οργάνωσης. Αναμένεται απολογία τους.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στο κέντρο: Οπαδοί ξένης ομάδας επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, 11 συλλήψεις

Έντεκα οπαδοί ξένης ποδοσφαιρικής ομάδας συνελήφθησαν στην Αθήνα, έπειτα από επιθέσεις σε αστυνομικούς με πέτρες και άλλα αντικείμενα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της πόλης.