ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφύρα δικαστηρίου

Αθώωση επτά για οπαδικό επεισόδιο που άφησε 20χρονο σε κώμα

Αθωώθηκαν επτά άτομα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για οπαδικής φύσης επίθεση κατά τεσσάρων φιλάθλων του Άρη το 2019 στην Καμάρα, όπου ένας 20χρονος τραυματίστηκε σοβαρά.

Αθώοι κρίθηκαν επτά κατηγορούμενοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή τους σε άγριο επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα, που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2019 στην περιοχή της Καμάρας, στο κέντρο της πόλης.

Το περιστατικό είχε συμβεί εις βάρος τεσσάρων οπαδών του Άρη, οι οποίοι επέστρεφαν από αγώνα της ομάδας τους με τον Άρη Λεμεσού. Ανάμεσα στα θύματα ήταν ένας τότε 20χρονος, ο οποίος υπέστη σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, σε κωματώδη κατάσταση.

Το σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε τον τραυματισμό του 20χρονου εισήχθη προς εκδίκαση, με τους επτά κατηγορούμενους να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού, ενώ ένας εξ αυτών παραπέμφθηκε για συνέργεια στην ίδια πράξη.

Κατά τις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 26 έως 33 ετών, αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στο επεισόδιο, δηλώνοντας πως δεν είχαν καμία εμπλοκή στα γεγονότα της Καμάρας.

Το θύμα, σήμερα 27 ετών, περιέγραψε στο δικαστήριο: «Πήγαμε να φάμε στο κέντρο μετά τον αγώνα. Νοσηλεύτηκα 10-15 μέρες στην Εντατική κι άλλες τόσες στο νοσοκομείο. Επέστρεψα στο σπίτι για ανάρρωση. Σήμερα η υγεία μου έχει επανέλθει. Η μνήμη μου σταματάει στην Καμάρα. Οι φίλοι μου μου είπαν ότι ήταν πολλά άτομα και με χτυπούσαν με διάφορα αντικείμενα. Δε θυμάμαι κανέναν ούτε αναγνωρίζω κανέναν».

Καθώς δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία που να συνδέουν τους επτά με το επεισόδιο, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωσή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί το δάσος σε Σίβηρη και Φούρκα Χαλκιδικής

Στις φλόγες το δάσος της Σίβηρης Κασσάνδρας, ο σημαντικότερος πνεύμονας πρασίνου της περιοχής. Η καταστροφική πυρκαγιά απείλησε σπίτια και ανάγκαστηκαν εκκενώσεις, θέτοντας σε κίνδυνο ένα ανεκτίμητο οικοσύστημα και σημείο πολιτισμού.
Ακτή Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 79χρονος πνίγηκε στην παραλία Νέας Μηχανιώνας

Ένας 79χρονος άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα στη Νέα Μηχανιώνα. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Διενεργείται προανάκριση και θα ακολουθήσει νεκροψία-νεκροτομή.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης σε Σίβηρη και Φούρκα

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη φωτιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής, καθώς ενισχύεται από δυνατούς ανέμους και έχει περάσει και στις δύο πλευρές του δρόμου. Κλειστοί δρόμοι, εκτροπές κυκλοφορίας και συνεχείς ενισχύσεις πυροσβεστών.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής – Μήνυμα 112 για δύο ακόμη περιοχές

Νέα μηνύματα από το 112 καλούν σε εκκένωση περιοχών κοντά στη Σίβηρη Χαλκιδικής λόγω πυρκαγιάς. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα επιχειρούν για την κατάσβεση στη Φούρκα και τη Σίβηρη.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής κοντά στη Θεσσαλονίκη

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σίβηρη Χαλκιδικής μετά τη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση. Εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση πολιτών. Επιχειρούν 110 πυροσβέστες, 33 οχήματα, αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 65χρονου για απάτη από λιμενικούς στη Χαλκιδική

Συνελήφθη 65χρονος στα Νέα Μουδανιά για απάτη, καθώς προσποιούνταν διαχειριστής του λιμανιού Γλαρόκαβου και αποκόμιζε κέρδη από ελλιμενισμούς. Βρέθηκαν εξοπλισμός και χρήματα στην κατοχή του. Προανάκριση σε εξέλιξη.